Инфо

13. јун 2019.13. јун 2019.
Прво место на Математичкој олимпијади
ОШ „Николај Велимировић“ на “Архимедесу“

Прво место на Математичкој олимпијади

Ученици ОШ „Николај Велимировић” су поновили прошлогодишњи успех, и ове године, поново су освојили прво место на МАТЕМАТИЧКОМ ТУРНИРУ у организацији МД „АРХИМЕДЕС”, тј. 45. МАТЕМАТИЧКОЈ ОЛИМПИЈАДИ ОСНОВНИХ ШКОЛА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, одржаној у Београду. Такмичење представља екипно првенство основних школа Републике Србије у математици.
За претходних седам година, школа се својим резултатима на такмичењу које има дугу традицију, позиционирала не само међу најбоље рангиране екипе, већ је чак четири пута освојила прво место.
Овогодишњи шампиони су оборили рекорд од претходне године укупним збиром од 472 поена, највећим који је нека екипа освојила у последњих 10 година и чињеницом да су сви чланови екипе освојили награде и у појединачној конкуренцији. Укупно је било 91 екипа са 455 такмичара.
Успешни математичари су:
Огњен Гајић (IV разред) – II награда
Петар Поповић (V разред) – I награда
Милош Савић (VI разред) – I награда
Вукашин Бабић (VII разред) – I награда
Марта Јовичић (VIII разред ) – III награда
Математички турнир затвара овогодишњу сезону такмичења која је почела „Дописном олимпијадом” у организацији МД „АРХИМЕДЕС”, још у септембру 2018. године на најбољи могући начин. Од септембра до маја, ученици су освојили 28 награда на државним такмичењима из математике и постали вицешампиони државе Математичког квиза у организацији Друштва математичара Србије. Школа је једина основна школа у Србији чији је ученик, Вукашин Бабић на овогодишњем Државном такмичењу из математике и Српској математичкој олимпијади проглашен за најуспешнијег такмичара седмог разреда.
-Постати шампион државе је велика част која са собом носи и велику одговорност да задржимо квалитет у раду и бранимо освојене титуле. Вредним радом наших ученика и посвећеним радом тима наших учитеља и наставника настојимо то и да остваримо – истиче Стручно веће наставника математике ОШ „Николај Велимировић”.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa