Инфо

13. јун 2019.13. јун 2019.
Буди промена коју желиш да видиш
Амбасадор Индије Субрате Батачарџи
посетио Шабачку гимназију

Буди промена коју желиш да видиш

Амбасадор Индије Субрате Батачарџи (Subrata Bhattacharjee) посетио је Шабачку гимназију и одржао предавање посвећено Махатми Гандију. Ово је прва посета новог дипломатског представника ове земље који је у Београд стигао прошле године. Шабац и гимназију је обишао на препоруку своје претходнице која је понела најбоље утиске из школе током свог боравка у нашем граду.
-Свака посета је веома значајна за школу. Гимназија је до сада угостила девет амбасадора који су желели да виде нашу образовну установу, што доказује да је она значајно место за културу Србије - истакла је директорка Шабачке гимназије Маријана Исаковић.
Амбасадор је кроз предавање желео да укаже на значај живота и дела великог борца за слободу и независност Индије.
-Ове године обележавамо 150 година од рођења Махатме Гандија и са ученицима сам разговарао о његовом животу, начину одрастања и о томе како је постао индијски борац за слободу, револуционар. Било је речи о проблемима са којима се суочавао на свом путу, као и о начину на који је успео да превазиђе сва искушења. Сматрам да Гандијева искуства могу да буду велика поука за данашње генерације. Идеје, уверења која је имао су значајна за свет - појаснио је амбасадор Индије Субрате Батачарџи и истакао да уз промоцију културе своје земље намерава да представи и потенцијалне видове сарадње, размене ученика и студената.
-Амбасада Индије негује, развија сарадњу са Србијом, као и другим пријатељским земљама. Шабачка гимназија има потенцијал да се повеже са неком од школа у мојој држави, јер смо отворени за размену искустава и знања. Додељујемо стипендије за различите области образовања које покривају смештај, школарине, чак и авионске карте. Био бих веома срећан уколико би неко од ученика ове школе решио да дође и студира у Индији. Познато ми је да Гимназија има информатички смер, што је добро, јер ми као држава најчешће стипендије дајемо управо онима који се определе за економске или техничке науке. Наравно, не морају само академске студије бити избор ученика. Све више је оних који долазе да изучавају источњачка учења, начин живота и то нас радује.
Ученици Шабачке гимназије у знак добродошлице припремили су кратак видео филм посвећен далекој Индији.
М. Ж

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa