Инфо

13. јун 2019.13. јун 2019.
Амбиције за  степеник више
ФК “МАЧВА” ПОЧЕЛА ПРИПРЕМЕ

Амбиције за степеник више

Фудбалери “Мачве” у понедељак су почели припреме за предстојећу сезону. Прозивци играча присуствовала су и четири појачања. Истовремено, ради се и реконструкција травнате површине на стадиону и то после 40 година.
Први део припрема екипа ће одрадити у Шапцу, а затим одлазе на Златибор где ће одиграти и неколико утакмица. Сезона почиње 20. јула.
Нови играчи “Мачве” су Миле Вујасин, Филип Чермељ, Стефан Илић и Никола Дукић. Вујасин,офанзивни везни, дошао је из Радничког из Крагујевца, Чермељ, везни играч и Илић, нападач, дошли су из Партизана, а Дукић, леви бек, који је такође дете Партизана, играо је последњих година у Верони.
Из клуба су отишли Младен Лазаревић, Дејан Бабић, Јован Вићић и Ендру Марвеђо. Нови тренер голмана је Дејан Максић, док ће досадашњи Ћирић рад наставити у Бахреину.
- Доста позитивних ствари се дешава у клубу и око клуба, што се и види по играчима, стручном штабу и управи. Сви смо дошли са осмехом на лицу. Очекујемо успешне припреме и сезону бољу од претходних. “Мачва” је позната као клуб који сваког дочека раширених руку, тако да нови играчи неће имати проблема, рекао је капитен “Мачве” Филип Пејовић.
Амбиције клуба су за лествицу више него претходних сезона. Опстанак у лиги се више и не помиње. Сада, као стабилан Суперлигаш, планирају да се позиционирају у горњем делу табеле.
- Претходни период је био доста повољнији за тренирање него за одмор. Овде смо до 2. јула. После идемо на Златибор где ће бити главни део припрема. Тамо ћемо одиграти неколико утакмица и видети каква је ситуација са играчима и формом. Када год почињемо неки посао мора да постоји циљ. Гледајући екипу од прошле године и то ко је дошао, а ко отишао, можемо да кажемо да ћемо конкурисати за горњи део табеле, истакао је тренер “Мачве” Дарко Тешовић.
- Верујем у ове момке и знам да можемо да направимо више него претходне сезоне. Прошла сезона је такође била успешна. Кадети су нам се пласирали у Квалитетну лигу Србије и то је велика ствар. Надам се да ћемо следеће године имати и омладинце у вишем рангу, рекао је Ивица Краљ и као још једну предност истакао што ће нову сезону играти на квалитетнијем терену на ком се могу играти и европске утакмице, наглашава председник клуба Ивица Краљ.

М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa