Инфо

20. јун 2019.20. јун 2019.
Сарадња за понос
У ШАПЦУ ОТВОРЕНА ИТАЛИЈАНСКА КОМПАНИЈА „SELETТRA WB DOO“

Сарадња за понос

Посао је добило десет радника, до краја године биће упослено још 30. План је да се тај број у 2020. увећа на стотину засполених. Реч је о интернационалној компанији која послује у неколико земља, и у Шабац је дошла на препоруке других фирми. Вредност инвестиције је 150.000 евра
Италијанска фирма "Selettra WB doo", која се бави производњом каблова за кућне апарата свечано је отворена протекле седмице у Хајдук Вељковој улици. Присутнима су се овом приликом обратили Лука Антоњоци, директор фирме "Selettra", Њ.Е. Карло ло Кашо, амбасадор Италије у Србији и Небојша Зеленовић, градоначелник Шапца.
- У Шапцу данас постоји 11 италијанских компанија. Стране фирме бирају да прошире свој бизнис у Шапцу јер је ово град који има најбоље пословање и највећу индустријску зону. Знамо да радимо са привредницима и није нам важно да ли су они из Италије, Аустрије, Немачке или Србије, сви су добродошли и важни. Било да запошљавају 10 или 1.000. радника, увек имамо исти приступ и трудимо се да им омогућимо све што је потребно, како би могли да зараде више новца јер самим тим више зарађују и наши грађани, рекао је Зеленовић.
Карло ло Кашо, истакао је да на основу посете коју је обавио у Шапцу, може да потврди да је присуство италијанских предузећа на територији града Шапца, резултат одличне сарадње.
- Обишао сам велики број градова у Србији у којима послују италијанска предузећа, али Шабац их у овом тренутку има највише. Јерданаест италијанских фирми запошљава више од 450 људи. Оно што је интерсантно је да то није крај. Италијанска предузећа овде налазе веома повољне околности и прилике, а нарочито се негује приватни сектор. Мала и средња италијанска предузећа налазе у Шапцу добре околности за пословање, рекао је амбасадор Карло ло Кашо.
Захваливши се домаћинима на гостопримству, Карло Ло Кашо навео је да је Италија један од најзначајнијих пословних и економских партнера Србије и да обе стране раде на јачању сарадње и пословања.
- У нама увек можете наћи подршку, ми на располагање стављамо финансијска средства, људске ресурсе и искуства, а све у циљу заједничког раста, истакао је амбасадор.
Лука Антоњоци, извршни директор фирме „Selettra WB doo“, изјавио је да је поносан што се компанија проширила и на територију Шапца.
- Активности наше фирме из године у годину постајале су све богатије, тако да можемо да говоримо о расту који смо постигли од оснивања фирме. Визија о ширењу наше фабрике довела је до тога да инвестирамо и у Шапцу. Овде смо нашли добру сарадњу са управом града и надам се да ћемо бити успешни и у раду. Прошле године смо почели истраживање овог региона и дошли до закључка о изузетној сарадњи Италије и Србије, што је сигурно заслуга амбасаде Италије у Србији. У сарадњи са Конфиндустријом Србија повезали смо се, а резултати су видљиви, истакао је Антоњоци.
Директорка Конфиндустрије Србија Ирена Брајовић, рекла је овом приликом да је поносна на чињеницу што се баш у Шапцу отвара још једна италијанска компанија, јер је Шабац град привреде и малих и средњих предузећа.
-У Шапцу се италијанске компаније заиста проналазе у привредном амбијенту који је и њима самима близак. Овај пројекат сматрамо уједно и нашим због свих активности и припрема које смо урадили у протеклих неколико месеци скупа са компанијом Selettra. Selletra je активан члан Конфиндустрије од самог почетка. У Шабац се радо враћамо и у свим промоцијама које радимо у Италији кроз систем Конфиндустрије га радо препоручујемо италијанским којмпанијама и инвеститорима који траже добар привредни амбијент и добру сарадњу, истакла је Ирена Брајовић.
У италијанској компанији „Selettra“ посао је добило десет радника, а до краја године биће запослено још 30. План је да се тај број у 2020. увећа на стотину засполених. Реч је о интернационалној компанији која послује у неколико земља, и у Шабац је дошла на препоруке других фирми. Вредност инвестиције је 150.000 евра.
К.Ј.Ђ

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa