Инфо

20. јун 2019.20. јун 2019.
Успех који плени и обавезује
ПРИЈЕМ ЗА ШАМПИОНКЕ СРБИЈЕ

Успех који плени и обавезује

Пријем за најбоље рукометашице Србије рођене 2002. године и касније приредили председник Скупштине града Немања Пајић и већник Драган Николић. Успех кога многи нису још свесни. Генерација за нове титуле
Рукометашице које су недавно постале шампионке Србије буквално су одрастале и одрастају заједно. Заједно су се окупиле на првом тренингу пре неколико година, заједно су се избориле за завршни турнир, заједно освојиле победнички пехар и на крају завределе да заједно, са шампионским знамењем, закораче у Градску кућу, на пријем организован у њихову част. Да, то су рукометашице МЕДИЦИНАРА рођене 2002. године и касније, најбоље у свом узрасту у Србији. То није процена и претпоставка, сада је то и резултат факат доказан у Шапцу, на завршном турниру националног шампионата.
-Није сваки тренинг лак, буде и тешких и лепих тренутака, али ми смо другарице које одрастају и стасавају играјући спорт у који смо заљубљене. Хтели смо трофеј, нисмо имали притисак ни тренера, ни управе, али смо као домаћини желели да се још једном докажемо пред Шапчанима. Када смо виделе колико нас бодре, знале смо да немамо оправдања за пад у игри, за грешке и само нам је титула била у мислима. Поносна сам на своје саиграче и надам се да нас чека још много победа и титула, баш овде, баш у овом дресу – истакла је најбољи гоман турнира Тамара Глишић.
-Када се освоји титула не смемо а да се не осврнемо на почетке генерације која је донела пехар у Шабац. Њих је окупио и селектирао, данас нажалост покојни, Зоран Обреновић. Његов ентузијазам, упорност дала је и овим девојкама и свима у клубу мотив да трају, напредују, опстају и без тог почетка, не би било ни овако лепог, „златног“ наставка приче. Одлучили смо на почетку претходне сезоне да додатно уложимо у ову екипу, то нису мала средства, али титула потврђује да није било боље и исправније одлуке од те. Ове девојке су посебне, а у „Медицинару“ има још сјајних генерација. Оне су нас учиниле поносним, али су нас и обавезале да са сваком наредном генерацијом тежимо највишем – наводи шеф стручног штаба, тренер првог тима, Сандра Колаковић.
Најбоље у Србији угостио је председник Скупштине града Немања Пајић, заједно са градским већником задуженим за спорт Драганом Николићем. Свака титула је понос екипе, али и града где је спорт нешто посебно и где се победе и порази доживљавају на један емотиван, специфичан начин.
-Уз честитике за велико достигнуће, морам и да се захвалим овим девојкама, њиховим тренерима и свима у клубу. Хвала вам што сте нас учинили поносним, што сте биле набоље и још једном потврдиле да смо ми заиста град рукомета, што тако поносно наглашавамо. Ми смо град рукомета, где овај спорт подједнако добро играју и мушкарци и жене. Поносни смо на ваш резултат, доминацију, али и понашање на паркету, дали сте пример свима како се игра, бори, али и достојно репрезентује клуб и град. Будите добре спортисткиње, али и још бољи људи, будите достојни репрезент себе, својих породица, а онда ћете бити и клуба и града. Почните да се навикавате на овакве пријеме, јер сам уверен да вам следи још много сличних, са новим титулама и пехарима – навео је Пајић.
У „Медицинару“су веровали у ову генерацију и када девојке нису ни претпостављале какав потенцијал носе. Иако клуб није био у завидном положају, Град је стао уз њих и сада су чврсто потврдиле да је то била права одлука, нагласио је Драган Николић, члан Градског већа.
-Тренирајте вредно, верујте у себе и видећемо се ускоро и са титулом сениорског првака. Нећу бити скроман, од вас очекујем да ускоро исто овако доминирате и сениорском конкуренцијом и још једном донесете титулу у наш град. Добијаћете понуде, причаће вам о великим државама, ангажманима, али ја вас уверевам да све што вам треба имате у свом граду и свом „Медицинару“. Тешко је остати на врху, али ви то можете, у свом граду, са вашим омиљеним грбом, границе не постоје за вас – казао је Николић.
-Без подршке Града ништа од ових резултата не би било и велико хвала свима који подржавају и помажу наш рад. Ваша помоћ нас обавезује да будемо увек у врху и сваки успех припада свима без којих великог резултата не би ни било. Надам се да ћете бити уз нас и даље, а уверен сам да ћемо ми то вишеструко вратити, на паркету – додао је председник „Медицинара“ Бојан Радукић.

Б. Д.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa