Инфо

20. јун 2019.20. јун 2019.
Мали Париз, а не Лас Вегас
САОПШТЕЊЕ УДРУЖЕЊА МЛАДИХ "УМ ШАБАЦ"

Мали Париз, а не Лас Вегас

Акција прикупљања потписа грађана за иницијативу да се преместе коцкарнице и кладионице из строгог центра у друге делове града, завршена је 18. јуна. Мотив ове акције првенствено је био поштовање закона који налаже да коцкарнице и кладионице буду удаљене 200 метара од школа, али и право грађана Шапца да најлепши простори и зграде вредног архитектонског наслеђа не буду стециште коцкара. Оне то, по свом историјском и културном значају не заслужују, а ми, чланови Удружења младих „УМ“, имамо моралну обавезу да допринесемо овом, цивилизацијском чину.
Изузетно смо задовољни одзивом грађана који су својим потписом подржали нашу идеју. Више од 2000 потписа даје нам ветар у леђа. Наш следећи корак је одлазак код градоначелника Шапца Небојше Зеленовића коме ћемо изнети предлог да се преместе коцкарнице и кладионице из амбијенталних улица Шапца.
Пуни смо оптимизма и верујемо да наше идеје могу учинити да наш град буде лепши, по мери средњоевропских градова јер то у сваком смислу заслужује, као и грађани који у њему живе. Још једном се захваљујемо суграђанима који су нам пружили подршку и учествовали у акцији за бољи Шабац.
Желимо да наш град буде Мали Париз а не „јефтини“ Лас Вегас.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa