Инфо

20. јун 2019.20. јун 2019.
Унапређење пословања предузећа
Развојни програм ЕУ ПРО одржао инфо сесију у Шапцу

Унапређење пословања предузећа

У организацији Развојног програма ЕУ ПРО, одржана је у хотелу „Слобода“ протекле седмице инфо сесија са циљем да заинтересованим организацијама за подршку пословању представи јавни позив за пројекте. Он треба да допринесе конкурентности и одрживости пословања малих и средњих предузећа и предузетника у региону Шумадије, Западне Србије, Источне Србије и Јужне Србије.
Према речима Милице Кораћ, сараднице у сектору за мала и средња предузећа позив под слоганом „Унапреди пословање предузећа“ намењен је пре свега регионалним развојним агенцијама, бизнис инкубаторима, кластерима, удружењима, истраживаким центрима и високо - научним технолошким установама.
- Иако позив спроводе организације за подршку пословању, он је практично усмерен на мала и средња предузећа. Циљ је да се унапреди конкурентност, олакша излазак на страна тржишта, да се унапреде стандарди којима предузећа послују и да им се омогући одлазак на сајмове и нова тржишта. Богат садржај може пре свега да бити релевантан за мала и средња предузећа, истакла је Милица Кораћ и додала да је организовано укупно 7 инфо сесија које су осим у Шапцу, одржане у Нишу и на Сребрном језеру.
- Замолила бих овом приликом све заинтересоване да погледају ЕУ ПРО страницу где се могу регистровати и наћи све потребне информације, додаје Милица Кораћ.
Европска унија ће путем позива „Унапреди пословање предузећа“ са укупно 600.000 евра подржати све пројекте који ће помоћи да предузетници, микро, мала и средња предузећа унапреде производне преоцесе и квалитет производа и услуга, као и да уведу релевантне стандарде и спроведу активости усмерене ка ширењу на нова тржишта.

К.Ј.Ђ

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa