Инфо

20. јун 2019.20. јун 2019.
Сами против Вучића
РЕАКЦИЈА НА ИЗБОРЕ ЗА САВЕТ
МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ МАЈУР

Сами против Вучића

Поводом избора за Савет Месне заједнице Мајур одржаних у недељу, одборници Дејан Јеринић и др Дејан Павловић дан касније су одржали конференцију за медије. На конференцији су говорили о атмосфери у којој су се одржавали избори и изнели су своја запажања о наводним нерегуларностима. Павловић и Јеринић су представљали листу „За Мајур и народ“ која је од супротстављене листе, коју је подржала Српска напредна странка, изгубила 15:0.
Пре свега, одборници су истакли присуство великог броја људи који тог дана уопште нису из Мајура, али и повезивање са политичким партијама на изборима који треба да су грађански. Такође су демантовали да је листа коју су представљали имала икакве везе са Савезом за Србију, Заједно за Србију или Западном Србијом.
-По отварању изборних места појавили су се људи који нису из Мајура. Листу коју сам предложио представљали су људи из Мајура и људи који се не баве политиком. Нисмо имали финансијску подршку од других странака, нити смо се сакрили под нечије скуте. Сами смо изнели наше изборе. Желим да демантујем СНС да је изборе изгубио Небојша Зеленовић и Савез за Ссрбију. Ове изборе сам ја добио, јер сам се, са мојом групом људи, сам борио против Александра Вучића. Имали смо 300 гласова и 220 неважећих листића, рекао је Јеринић и захвалио свима који су гласали за листу „За Мајур и народ“.
Др Дејан Павловић је изјавио да се на овим изборима догодио сумрак демократије. Противничку листу је назвао „Мики Маус“ листом и говорио је о томе да су мештани Мајура трпели велики притисак како би гласали за листу коју је подржао СНС, а чији су представници били од редног броја 1 до 15 на гласачким листићима.
-Разочаравајуће је да су грађански избори, који треба да провере вољу грађана овог села и коме они желе да повере решавање својих проблема, доживели Мики Маус верзију. Да је на листи грађана „За Мајур и народ“ био Исус Христос, а на другој страни Мики Маус и Паја Патак они би победили. Мештани Мајура су трпели огроман притисак од великог броја људи који уопште не живе у Мајуру, а који су улазили у дворишта и позивали људе да гласају за њихову листу. Таква слика Србији не треба. Разочаран сам што се овде нисмо борили за идеје него је показивана моћ, сила и на навијачки начин је вођена политика. То најбоље показује начин прославе победе СНС на овим изборима, рекао је Павловић.
Поручио је грађанима да гледају ко им заиста жели добро, да се боре за праве идеје и унапређење своје животне средине и здравља. Истакао је да ће испунити оно што су обећали пре избора, а то је да ће поклонити грађанима Мајура ултра- звучни апарат за њихову амбуланту.
-На жалост грађана чије интересе желимо да заштитимо, ови избори су слабо законски регулисани. Закон о локалној самоуправи дозвољава много произвољности и не видимо начин да затражимо правну заштиту за све неправилности које су се десиле. Остаје нам да чекамо локалне и парламентарне изборе наредне године, рекао је др Павловић.
M.M.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa