Инфо

20. јун 2019.20. јун 2019.
ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ПОБЕДИО ОДБОРНИКА ЈЕРИНИЋА
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ГО НОВЕ СТРАНКЕ ШАБАЦ

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ПОБЕДИО ОДБОРНИКА ЈЕРИНИЋА

Градски одбор Нове странке Шабац захваљује се грађанима Мајура који су подржали листу „За Мајур и народ“, као и кандидатима и активистима који су учесвовали у кампањи за изборе за Савет Месне заједнице „Мајур“, у недељу 16. јуна. Они су у неравноправној политичкој борби са присталицама Српске напредне странке освојили 298 гласова или 12,5 одсто од укупног броја изашлих на изборе и на томе им честитамо.
Најоштрије демантујемо тврдњу СНС-а да је на изборима учествовао Савез за Србију, на челу са градоначелником Шапца Небојшом Зеленовићем.
Кандидати са листе „За Мајур и народ“ ове изборе нису доживели као борбу на живот и смрт, нису тражили политичку, логистичку ни материјалну подршку, нису се за помоћ обраћали политичким централама, директорима јавних предузећа и установа, ни високим државним функционерима.
Кампањом се бавило двадесетак активиста, пореклом Мајураца, настањених у Мајуру и са планом да остану да живе у Мајуру. Са друге стране, политички противник је ангажовао 200 активиста из околних места који су се 16. јуна у 8 сати постројили испред зграде Месне заједнице, чекајући инструкције и директиве врха шабачког повереништва СНС-а, како би извршили невиђени притисак на гласаче у Мајуру, одлазећи на кућне адресе, упорно телефонирајући и подсећајући грађане на обавезу гласања за кандидате СНС-а.
Све ово је пратила уобичајена напредњачка сценографија у виду набилдованих, кратко ошишаних, тетовираних младића, претећег изгледа, а многи од њих и криминогене прошлости.
Шта су они тражили у Мајуру и по чијем налогу, да ли им је намера била да изазову инцидент или се „моћни“ СНС у Мајуру уплашио малене Нове странке па је имао спремне табаџије да преокрену изборни резултат? Питамо препостеног Александра Пајића ко је човек по имену Аца, кога су активисти СНС-а ословљавали по надимку Копиле који је организовао колективно гласање 94 припадника ромске националне мањине, чији је долазак на бирачко место са два комбија у много чему подсецао на упад у пећину са благом из бајке о Алибаби и 40 разбојника.
Посебно похваљујемо носиоца листе „За Мајур и народ” Дејана Јеринића али и остале кандидате због спремности, храбрости, воље да се супротставе напредњачкој машнерији силе и лажи, али и због личних донација за потребе кампање.
Јеринић је већ дуже време изложен прљавој напредњачкој кампањи блаћења и клеветања о куповини гласова и злоупотреби новца за хуманитарне сврхе.
Срамотан је начин прославе СНС-а, зачињен ватрометом и повицима и паролама о српству и Косову, а још срамотније што председник државе Александар Вучић славодобитно говори о победи у Мајуру, не знајући ни ко је учествовао на изборима. Или говори шта год му падне на памет или су га шабачки напредњаци још једном обманули величајући своју победу над измишљеним противником.
Зато му поручујемо: „Ниси победио Савез за Србију и Небојшу Зеленовића. Победио си Нову странку и њеног коалиционог партнера. Тачније победио си Дејана Јеринића, одборника у Скупштини града Шапца. Мало ли је?!“
ГО Нова странка шабац

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa