Инфо

20. јун 2019.20. јун 2019.
ОДБОЈКА: НОВИ АНГАЖМАН АНТОНИЋА

У европским походима

Најуспешнији активни шабачки одбојкаш МИЛОШ АНТОНИЋ наступаће и наредне сезоне у Румунији. После наступа за букурештански „Динамо“, „Кампиу Турци“, сада је обавезао на једногодишњу сарадњу са екипом УНИРЕА ДЕЖ.
- Врло сам задовољан условима и амбицијама клуба у предстојећој сезони. Они су дугогодишњи прволигаши, имају циљ да се домогну плеј офа и једног од европских такмичења. Атмосфера на мечевима у Дежу је сјајна и једва чекам да почнемо. Имао сам понуду да поново заиграм у Француској, да се окушам у Немачкој, али сам баш понуду из Дежа осетио као најповољнију – истиче Антонић.
Ово је његов трећи клуб у нашем источном суседству, али и нови корак напред у каријери 32-годишњег Шапчанина.
- После Динама, претходне године сам играо за Кампиу, новог прволигаша. Остварили смо велики успех опстанком, а сада долазим у редове стабилног члана елите који ствара тим за највише домете. Већ ове сезоне жели у плеј оф.
Као и у већини клубова у Румунији, већину екипе чине инострани играчи, а Милош ће бити први из Србије.
- Има један Бразилац, Шпанац, Чеха, један играч из Босне и Херцеговине. Домаћих нема много, али је тренер екипе Румун, можда и највећи играч клуба у историји и та чињеница већ даје посебан „шмек“ екипи.
Иако се мало зна о румунској одбојци, лига је знатно јача од националне селекције. Јасно, квалитет дају страни одбојкаши.
- Већина играча су странци, у најквалитетнијим, али и мање квалитетним клубовима. Њихов план је популаризација одбојке и атрактивна лига која ће привући младе који ће касније стасати у јаку националну селекцију. Дворане су пуне, утакмице добре и на плану популаризације су већ остварили значајне резултате.
Није имао проблема са привикавањем на живот у Румунији и једина потешкоћа је величина државе.
-Дуга су путовања и практично сваки викенд, од петка ујутру, до недеље увече сте на путу. Ван тога, нема ниједне замерке. Лепа, уређена држава, менталитет сличан нашем, видим да се и моја породица привикла и јако сам задовољан. Деж је градић близу Клужа, не сумњам да ћемо се и ту брзо „аклиматизовати“. Припреме почињу 15. августа – наглашава Милош.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa