Инфо

20. јун 2019.20. јун 2019.
Битка на Карађорђу
ФУДБАЛ: СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ

Битка на Карађорђу

Трећу узастопну суперлигашку сезону фудбалери МАЧВЕ почињу на гостујућем терену, а другу их пут води на подручје АП Војводина. Још један славни клуб ће дочекати Шапчане на почетку нове сезоне. Овај пут ће то бити ВОЈВОДИНА, у суботу 20. јула. Претходне сезоне, на стадиону „Карађорђе“, било је 1:1.
Сезону на домаћем терену „мачвани“ започињу у другом колу када стиже нови суперлигаш ИНЂИЈА. Два спојена гостовања започињу у Београду. У трећем колу, на почетку августа, дочекује их ПАРТИЗАН, а потом и ЈАВОР, још један повратник међу најбоље.
Током августа МАЧВУ још очекују дуели у Шапцу против Напретка и Радника, а између њих и гостовање Раду на Бањици. У септембру је најпре пауза због репрезентативних обавеза, да би у наставку, у 8. колу, Шапчане дочекао и трећи новајлија ТСЦ Бачка Топола. Гостовање Звезди на Маракани је 29. септембра, а увертира ће бити дуел против новосадског Пролетера у Поцерској 1.
Октобар отвара вицешампион, нишки Раднички у Шапцу. Две недеље касније Мачва гостује Вождовцу, а у 13. колу стиже лучанска Младост. Десети месец у такмичарском смислу затвара меч у Суботици, а половину регуларног дела заокружује дерби против Чукаричког у Шапцу.
Велика пауза ће уследити тек од 9. децембра, а до тог дана ће МАЧВА други пут играти против Војводине, Инђије, Партизана (30. новембра), Јавора и на опроштају од календарске 2019. путоваће у Крушевац.

Без поделе подова
Плеј офа и плеј аута биће и ове сезоне, али новина у односу на претходне је да се укида подела бодова. Екипе преносе бодове које су освојиле у 30 кола, првих осам ће се надметати за титулу, преостали за опстанак. Две последњепласиране екипе неће изборити опстанак у Супер лиги, док ће 14. тим Србије у баражу са победником баража Прве лиге одлучивати о последњем месту у елити.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa