Инфо

20. јун 2019.20. јун 2019.
ПСИХОЛОШКИ ТЕШКА БОРБА
ДАРКО БАЉАК, ТРЕНЕР ФК „МАЧВА“ (БОГАТИЋ)

ПСИХОЛОШКИ ТЕШКА БОРБА

Друга полусезона неизједначенија него прва. За успех потребна физичка и психичка снага. Наставак сарадње. Примарно очувати костур тима
За две сезоне остварене су две промоције и после много година МАЧВА је српсколигаш. Нема потребе говорити личне утиске као доказ да је пласман заслужен, већ је довољно представити бројке које кажу да је у 13 кола друге полусезоне тим из Богатића остварио 12 узастопних победа и само једном играо нерешено. Богатинци имају најбољи учинак на домаћем терену, без конкуренције су и на гостовањима, уз 2,73 постигнута гола по мечу! До титуле и оваквог учинка екипу је водио ДАРКО БАЉАК, а он ће на истом месту остати и у Српској лиги.
- Договорили смо брзо наставак сарадње. Резултат је остварен, ја сам имао жељу да останем, управа је желела исто и договор је на обострано задовољство – предочава нам тренер шампиона Колубарско-мачванске зоне.
Пролећна полусезона била је другачија од јесење?
- Први део је био знатно уједначенији, док смо се у другом издвојили одмах ми и „Железничар“ Лајковац, неко време нас је пратило и Ваљево, док су сви остали били у борби за опстанак, тај „јаз“ између водећих и осталих обележио је полусезону. За све је изненађење и велики пад Борца и Диваца.
Колико се разликовао приступ припреми утакмица, с обзиром да сте пролеће дочекали као јесењи шампиони?
-Велика захвалност и све честитике мојим играчима. Пролеће је било психолошки јако тешко. У првом делу смо имали три пораза, а један у другом делу могао је однети и титулу и виши ранг. Знали смо да сваки меч морамо победити. Више смо пажње посветили психолошкој припреми, јер нисмо сумњали у квалитет екипе са којом располажемо. Ипак, тај притисак на леђима морали су да изнесу играчи на терену где је против вас екипа без императива, а опет мотивисана. За успех у таквим околностима неопходна је вера и шампионски менталитет, а то су играчи Мачве имали.
Водили сте екипе у Војводини и сада на територији западне Србије. Где је квалитет већи?
-Квалитет је врло сличан и ту нема осетне разлике. Диференција је у инфраструктури која је нешто боља у Војводини и чврстини где је превага апсолутно на страни „запада“. Тежа су гостовања, чвршћи противници и тврђе утакмице на овом подручју.
Другу узастопну сезону „Мачва“ је новајлија у вишем рангу. Које амбиције носи у Српку лигу „Запад“?
- Реалан циљ је мирна сезона, где опстанак неће долазити у питање. Није реално нешто више у овом тренутку, но уверен сам да Богатић има све што је неопходно да се кроз неколико сезона укључи и у борбу за Прву лигу. Већ сада у тиму имамо играче са српсколигашким и прволигашким искуством и примарно је да се продужи сарадња са њима. Уколико очувамо костур, урадили смо велики део посла и нећемо бити много активни на тржишту. Потребан је можда један искусни играч и трудимо се да ангажујемо још два или три добра играча млађа од 21 године. Још је неизвесо да ли ће лига имати 16 или 18 клубова, што утиче и на календар, али ми се највероватније окупљамо средином јула.
Д. Благојевић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa