Инфо

27. јун 2019.27. јун 2019.
Обећано - реализовано
Асфалтирање путева у Дреновцу

Обећано - реализовано

Асфалтирање општинског пута који се налази на релацији Шеварице – Дреновац, протекле седмице је како је и обећано, реализовано. Пут је дужине 420 метара, вредност радова између 4 и 5 милиона динара, а извођач је грађевинско предузеће "Југокоп". Радове је посетио градоначелник Шапца Небојша Зеленовић са својим сарадницима који је констатовао присутност такмичења између комшијских села, где ће и шта бити више урађено.
- Мачвани увек воле да се такмиче, а оно што ја могу да им поручим је да овај посао не би могао да се заврши да нису сви били у њега укључени од самог почетка. Обезбедили смо новац у буџету, те је за путну инфраструктуру опредељено 10 милиона евра. То је више него претходних година, иако нам држава дугује 30 милиона евра. Замислите како би изгледали радови у свим селима да имамо новац који нам дугују, истакао је Зеленовић и додао да ће након Дреновца почети радови у Мачванском Причиновићу и осталим мачванским селима, па према распореду који је договорен са дирекцијом за путеве у поцерским селима.
Зоран Макимовић, мештатин Дреновца, рекао је овом приликом да је асфалтирање у Дреновцу између осталог важно јер њиме пролази локални аутобус који одвози и довози децу у школу. Такође, сви који га користе, безбедније ће од сада моћи да стигну на одредиште, јер ће постојеће рупе бити уклоњене. Пут је урађен 1974.године, а сада је уследила прва озбиљнија реконструкција.
Многи мештани Дреновца се питају шта се дешава са путем од шећеране до Дреновца. Од шабачке шећеране до уласка у Дреновац пут је јако лош, што за последицу има страдање гума и осталих делова аутомобила. Он је према речима Миодрага Филиповића, руководиоца сектора за градњу у ЈП "Инфраструктура", у надлежности Републике Србије, за шта су задужени "Путеви Србије".
-Град Шабац се у више наврата обраћао Влади Републике Србије и Министарству за грађевину са молбом да се тај пут поправи. Понудили смо да учествујемо у финансирању радова, међутим одговор нисмо добили. Велики проблем је такође пут од Поцерског Причиновића према Горњој Врањској и Заблаћу који је такође државни. Нажалост има путева који су у јако лошем стању, али ми од надлежних за исте не добијамо никакав одговор, те ништа не можемо ни да предузмемо, истакао је Миодраг Филиповић.
Након завршетка радова на путу Дреновац - Шеварице, асфалтиран је и пут у центру Дреновца, а ускоро почињу радови и у Улици цара Душана у другом центру мачванског села.
-Дреновац је велико село пуно је становника и пуно потреба. Ово је село које има два центра. Урадили смо један део путева који су били за санирање, а сада смо чули од мештана да је добро да се уради и други центар. Мислим да ће бити довољно новца да се то уради у најкраћем року, а наш стручни тим ће у наредном периоду радити прорачуне. Радимо интензивно и где год постоји потреба и људи имају жељу да у свему учествују - ми смо увек за, рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и позвао мештане шабачких села да кажу које су њихове стварне потребе и истакао да су службе града отворене за сарадњу.
-Подсетио бих да имамо и стару политику града “два на динар”, за све оне пројекте у којима грађани учествују са једном трећином новца град ће обезбедити две трећине. Позивам све грађане да се укључе, наше стручне службе су сваки дан у месним заједницама и врло смо отворени за сарадњу и да чујемо шта су стварне потребе људи, рекао је градоначелник.
Мештанин Дреновца Војислав Вуковић исказао је задовољтсво урађеним и истакао да су услови у селу бољи.
-Град Шабац нам је, као и много пута до сада, изашао у сусрет и сходно свом буџету помогао нам. Као што видите санација путева је у току. Извршени су радови у Савској улици која је била јако критична, а у наредном периоду биће реконструисана и Улица цара Душана. По целом селу се крпе рупе, рекао је Вуковић.
К.Ј.Ђ

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa