Инфо

27. јун 2019.27. јун 2019.
Одржана седница Привредног савета у Градској кући

Нови план развоја града

Протекле седмице одржана је седница Привредног савета која је почела информацијама о програму рада ЈКП „Водовод“ и током примене Одлуке о обрачуну и наплате услуга изношења комуналног отпада. На дневном реду такође је било упознавање са методологијом израде Плана развоја града Шапца за период 2020 – 2030. Год. И израдом ГУП-а града Шапца.
Скупу су присуствовали и чланови радне групе за израду новог документа, известиоци Јовица Дамњановић представник Naisa Consulting и Славица Ференц представница ЈП „Инфраструктура“.
Према речима гарадоначелника Шапца Небојше Зеленовића, разлика између овог представљеног и претходних планова је укључивање најшире заједнице у његову израду.
- Да бисмо знали куда град треба да иде у наредних десет година, потребно је да чујемо сваког грађанина, свако друштво, сваку организацију. Сигуран сам да су то предуслови да добијемо документ који неће остати само на папиру, већ план развоја у правом смислу тих речи. То је једини начин да Шабац буде место из ког људи неће хтети да одлазе, већ ће у њему видети своју личну, породичну и професионалну будућност, а можда ће то бити место у које ће неки људи хтети да се врате, а ми ћемо их позвати онако како то и доликује, рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Како истиче, начелница Одељења за локални економски развој Мирјана Мецић Маринковић конкретне радње у изради Плана почеће у септембру, у складу са новим законом о планском систему и методологијом која прати европске стандарде.
- За сада смо дефинисали пет кључних области којима ћемо се бавити у овом стратешком документу. То су инфраструктура, друштвено благостање, економски развој, екологија и добра управа. У оквиру ових области биће подобласти, а све у складу са препорукама привреде и невладиног сектора, рекла је Мирјана Мецић Маринковић.
К.Ј.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa