Инфо

27. јун 2019.27. јун 2019.
СВИ ЗА ЈЕДНОГ,  ЈЕДАН ЗА СВЕ
ОД 1. ЈУЛА, У ЈАЗАКИЈУ ВЕЋЕ ПЛАТЕ ДО 30 одсто

СВИ ЗА ЈЕДНОГ, ЈЕДАН ЗА СВЕ

Компанија Јазаки нову пословну годину започиње увећањем основних зарада производних радника за 30% бруто. Повећање зарада неће мимоићи ни остале категорије запослених. Такође, компанија интензивно ради на отварању нових радних места и у потрази је за кандидатима
Компанија Јазаки успешно послује већ три године дајући добар пример компанијама у региону. Резултати досадашњег рада указују да Јазаки Србија д.о.о. свакодневно ради на унапређењу производних процеса и производа које извози.
- Резултате смо постигли тимски, уз Јазаки мото „Сви за једног, један за све“. Зато смо одлучили да нашу пословну годину започнемо повећањем зарада свих запослених. Од 1. јула, основна зарада производних радника биће већа за 30% бруто. Такође, увећање зарада спремили смо и за остале категорије запослених, каже Сања Костић, менаџер људских ресурса.
Иако је у протеклом периоду „било много изазова, посла и великих трансфера“, нова пословна година започеће добром вешћу за запослене. На овај начин, компанија настоји да захвали запосленима за њихов допринос претходних година.
- Послодавац и синдикат треба да раде заједно на обострано задовољство и добробит. Повећање плата је веће него што смо очекивали, каже Митар Ђурић, председник синдиката „Јазакија“.
Јазаки компанија има примамљиве пакете бенефиција за запослене као што је систем награђивања радног учинка, програм препознавања кључних запослених, организација спортских активности и многе друге.
- Свим запосленим који не користе Јазаки превоз плаћени су путни трошкови. Иначе, компанија организује превоз од куће до посла и назад у све три смене. Тренутно имамо око дванаест линија и покривамо целу територију Шапца, а планирамо и проширење линија у наредном периоду. Унутар фабрике имамо ресторан где запослени имају обезбеђен оброк у току смене и амбуланту, која није само за ургентне случајеве, додаје Костићева.
Јазаки има систем за награђивање запослених. Осим награђивања тимова на месечном нивоу, појединци који су својим радом и трудом постигли најбоље резултате, додатно су стимулисани. Крајем прошле године, анонимном анкетом одабран је колега године из сваког сектора. Радник који је благовремено одреаговао на спречавању пожара награђен је као херој године.
- За све запослене организујемо спортске активности. Постоје термини за фудбал, кошарку и базен. У наредном периоду планирамо да уведемо и термине за фитнес и зумбу, с обзиром на то да је ово већински женска фабрика. Према последњој статистици, 67% запослених су жене. Дајемо поклоне за сваког запосленог који ступи у брак, за новорођенче, као и новогодишње пакетиће за децу запослених.
Компанија Јазаки има 2.700 запослених и интензивно ради на новим радним местима у производњи и другим секторима.

М.Ф.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa