Инфо

27. јун 2019.27. јун 2019.
ОДЛУКА О УТВРЂИВАЊУ НАЗИВА УЛИЦА

Стари сокак, нова адреса

На прошлонедељној седници СО Коцељева усвојена је, између осталог, одлука о начину утврђивања назива улица и тргова на територији ове општине. Дускутујући о овом предлогу одборник Јован Веселиновић оценио је да ће промена назива улица изискивати и промену личних докумената што ће за грађане бити велики трошак. Међутим, након што је начелник општинске управе Слободан Васић објаснио процедуру, начелник одељења за урбанизам, комуналне, стамбене и имовинско-правне послове Златко Поповић објаснио је да се додела назива улица на територији општине неће одразити на буџет грађана јер иза овог пројекта стоји држава на чији терет ће се лична документа мењати.
Пре но што су о предлогу ове одлуке расправљали у локалном парламенту она је била и на дневном реду седнице Општинског већа. Том приликом начелник општинске управе подсетио је да су локалне самоуправе у обавези да донесу овакав акт којим ће се утврдити називи улица па и некатегорисаних путева који су препознатљиви.
–Остали део територије општине, сеоска насеља, функционише тако што у републичком Геодетском заводу постоје неке ознаке у адресном регистру које су више везане за називе мала, потеса итд. То је све незваничног карактера јер нису потковани никаквом општинском одлуком или сагласношћу министарства. Влада Републике Србије је почетком прошле године одлучила да у сваком насељу свака улица добије свој назив. Овде се дуже од месец дана интензивно ради на изради тог нацрта. Консултују се људи на терену јер то није наивна прича и важно је озбиљније приступити послу а велики посао је одрадио Геодетски завод- сматра Поповић.
Надлежно министарство је доставило локалним самоуправама списак од око 700 имена, знаменити, историјских личности, која нису спорна за добијање сагласности.
В. Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa