Инфо

27. јун 2019.27. јун 2019.
Уз рекреацију и хуманост
ЧЕТВРТА ЗЕЛЕНА БИЦИКЛИЈАДА

Уз рекреацију и хуманост

Шапчани свих узраста и гости из Голубинаца, Обреновца, Владимираца и других места, прошле недеље на четвртој по реду “Зеленој бициклијади, уживали су у релаксационој бициклистичкој вожњи од центра Шапца до цркве Успења Пресвете Богородице у Ориду. Учествовало је укупно њих око 200, свих узраста. Имали су прилике да осим уживања у вожњи бициклом у природном амбијенту, слушају о историјату цркве у Ориду.
- Заједничким снагама шаљемо поруку да је савременом човеку потребан повратак природи. Стимулишемо бициклизам као јефтинији, здравији и еколошко прихватљивији начин превоза и постављамо темеље за будући развој бициклистичког туризма на овим просторима, каже доктор Дејан Павловић.
- Поента је у заједничком учешћу свих нас, од деце до пензионера. Била је то лепа прилика за рекреацију, али и дружење уз размену искустава, додаје један од учесника, Предраг Васић.
Европски центар за екологију, Удружење екстремних спортова “Спортска зона” и Удружење да будемо сви једнаки су свако у свом сегменту заслужни за успешну организацију овог догађаја.
Акција је имала и хуманитарни карактер. Прикупљана су средства за лечење Луке Мијаиловића, тешко оболелог дечака из Мајура, узраста две године и пет месеци.
Наиме, након одређене дијагностике у Србији и Риму, установљено је да би му одговарајућа операција која не може да се ради у Србији, омогућила квалитетнији живот и зауставила даље компликације. Препоручену операцију могуће је урадити у Истамбулу. Државни фонд здравственог осигурања је одобрио новац за операцију у износу од 32.500 еура и део новца за путне трошкове. Остале додатне трошкове родитељи сносе сами.
Дечаку је потребна помоћ и у том смеру је упућен овај апел. Новац за све трошкове које треба да сносе сами можете уплатити на жиро рачун мајке Мине Мијаиловић.
текући рачун број 325-9300600576195-35
Војвођанска банка
Наставак ове акције најављен је 30. јуна на Шабачком хиподрому под називом “Палачинке са љубављу за Луку Мијаиловића”.
Учесници у претходне три године су организовано посетили купалиште Шљункара у селу Табановићу, туристичко домаћинство Вила Албедо у Варни и манастир Светих апостола Петра и Павла у Добрићу.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa