Инфо

27. јун 2019.27. јун 2019.
Бесплатно преузимање амбалаже од пестицида
АКЦИЈА У МАЧВАНСКИМ СЕЛИМА

Бесплатно преузимање амбалаже од пестицида

Бесплатно сакупљање амбалажног отпада од пестицида на подручју Мачве ће бити организовано 5. јула у периоду од 8 до 17 часова, по селима. Сви који имају ову амбалажу, испране боце могу донети у центар села.
Сакупљање организује Пословно удружење иностраних произвођача пестицида (SECPA) у сарадњи са пољопривредним саветодавним и стручним службама и локалним самоуправама.
Акција је прошле године први пут организована на територији Шапца, док се у Срему спроводи пети пут.
-Одзив је сваке године све већи. Прве године у Срему смо сакупили шест тона, а прошле године 12 тона. Једна боца од пестицида је 80 грама, тако да је то заиста импозантна количина амбалаже, истиче Сава Поповић, регионални координатор SECPA за Срем и Мачву.
Ова амбалажа најчешће завршава као комунални отпад, или што је још горе, у рекама и природи. Акција има огроман значај за заштиту природне средине и иако се организује у седам мачванских села сви који имају боце од пестицида могу их донети у ова села.
Уколико буде постојало интересовање следеће године ће се акција проширити и на друга села. Прошле године је преузимање вршено и у Владимирцима, али се одазвао мали број људи.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa