Инфо

4. јул 2019.4. јул 2019.
Ловор за Lullaby
ПЕТИ ТРКАЧКИ ДАН НА ХИПОДРОМУ У ШАПЦУ

Ловор за Lullaby

Од три коња са колико су наступили у трци “Sano Šabački Derby”, власништво Дејана Вујчића и Нике Шендекодић, победница и њен шталски друг, помало фаворизовани Magic Man освојили прво и треће место
Нема сумње да су петог тркачког дана на хиподрому у Шапцу, одржаног прошле недеље у главној трци “Sano Šabački Derby”, на 2.400 метара за трогоде коње( други класик ове сезоне, Груп 1) доминирали одгајивачи и власници Дејан Вујчић и Ника Шендековић. Наиме у поменутој, главној трци, наступили су са три своја грла.
Убедљиво је победила Lullaby (власници Дејан Вујчић и Ника Шендековић), са искусним Перовићем у седлу, којој су после трке ставили ловор око врата, а власницима је уз новчану награду припао и победнички пехар. Победница је стазу од 2.400 метара савладала у времену 2,33 са три, трчећи старт циљ. Славу Вујчића и Шендековића у овој трци, богате традиције, помутила је Kardinale, власништво Филимоновића, коју је јахао Гнеси, а стигла је друга. Помало фаворизовани шталски друг победнице Magic Man, истих власника, морао је да се задовољи трећим местом.
У првој трци овог дана Protamino Piggi Sprint, прве категорије, за трогоде и старије коње на 1.200 метара победила је Chantilly, власништво Братића са Конкољем у седлу. Други је био Sansili, а трећи Waslawi.
Уследила је друга трка, овог дана Suggi Forte ( Хандикап пет за трогоде и старије коње на 1.600 метара). Победила је Protea, власништво Пајића са Конкољем у седлу. Други је био Satelit, Миленка Комановића, а трећа Pepper Doll.
Ништа мање узбуђења нису приредили брзи коњи ни у трећој трци овог дана под називом Protamino Premium Forte ( Хандикап три) за трогоде и старије коње на 1.800 метара. Прва кроз циљ прошла је Старчевићева Median у чијем седлу је био Шашић. Други је био Napolitain, а трећи Bahamian Storm.
Богат угођај овог тркачког дана за бројну публику приредили су и галопери учесници пете трке, под називом Miro Bull, категорије један, за четворогоде и старије коње на 2.200 метара. Бољи познаваоци овог динамичног спорта кажу да је захваљујући правом мајсторству јахача Ђорђа Перовића, победила Krasiva из штале Маторчић, која је готово у последњим метрима трке престигла главне ривале Alvina из ергеле Зобнатица са Нађом у седлу, који је кроз циљ прошао други и Pure Pearl, која је стигла трећа.
Љ.Ђ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa