Инфо

16. јун 2011.16. јун 2011.
ШКОЛА ЗА УМЕТНИЧКЕ ЗАНАТЕ

УНИКАТ УНИКАТУ

На недавном конкурсу „Мали битољски Монмартр“ Душан Мишић, ученик Школе за уметничке занате, добио је Златну палету, а школа Златну четкицу и позив да учествује на седмодневној колонији у Битољу и једнодневној у Охриду и Крушеву
Када је ученик другог разреда Школе за уметничке занате, Душан Мишић, освојио на тридесетом Међународном ликовном конкурсу „Мали битољски Монмартр“ Златну палету, а школа Златну четкицу, убрзо је уследио позив за учешће на седмодневној ликовној колонији у Битољу која се одржала крајем месеца маја.
Пут Битоља у Македонији кренули су награђени ученик Душан Мишић у пратњи своје професорке и ментора Наташе Јовановић и ученици првог разреда Александар Бајуновић и Милан Нинковић који су својим радом, одговорношћу и талентом који су показали на часовима калиграфске секције заслужили да се нађу у овој малој, али одабраној екипи.
- Путовање до Битоља смо доживели као кретање у смеру који је за нас био потпуна непознаница и изазов. Кретање ка југу, ка Македонији, ка том знаменитом и опеваном граду Битољу у мени је изазивао двојна осећања. Једно је, да ли ћемо својим радом и понашањем оправдати наше присуство и гостопримство. Друго је, какав ће бити тај додир југа и гостију са разних страна света и нас где се мешају менталитети, културе, наречја, обичаји, језичке баријере и начин рада ““ рекла је проф. Наташа Јовановић.
Битољ је у том периоду постао управо центар света, а деца из Хонг Конга, Кине, Бугарске, Румуније, Турске, Украјине, Русије, Македоније... започела су своје дружење у дечјем студију „Мали Монмартр“ где су, заједно са њима и наши представници, упознали главног организатора, директора студија, Косту Хаџи-Антонова, који им је уручио рекламне материјале, мајице, качкете, индентификационе картице.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa