Инфо

4. јул 2019.4. јул 2019.
Традиција која обавезује
ВМПТШ ОБЕЛЕЖИЛА 59 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА

Традиција која обавезује

Студенти који заврше нашу школу лако проналазе посао, добро су прихваћени од привреде, као и од Опште болнице. Такође, доста људи из радног односа дође да се дошколује код нас. Њима нарочито одговара што имамо могућност организовања наставе суботом и недељом, наводи др Гордана Јовановић, заменик директора школе
Висока медицинска и пословно - технолошка школа струковних студија у Шапцу у петак је обележила 59 година рада. За пријатеље и сараднике школе организован је пригодан коктел, а гости су се одазвали у великом броју.
Основана давне 1960. године Виша хемијско - технолошка школа прошла је кроз неколико трансформација. Са именом које данас носи препознатљива је као школа која образује квалитетне кадрове, одлично оспособљене за посао за који су се школовали.
-Шест деценија није мало. Желимо да будемо препознатљив део овог града, да заузмемо место које нам припада и географски и по стручности. Искрено, не видим бољу школу у овом делу Србије, где деца могу да се образују и изађу као квалитетни кадрови који ће дати допринос развоју нашег друштва. Трудићемо се у будућности да будемо још бољи, јер само на тај начин можемо да задржимо младе у овом граду и држави, истакао директор Високе медицинске и пословно – технолошке школе струковних студија др Никола Јанчев.
Иако у школу долазе студенти и из околних градова, главну базу чине шабачке средње школе. Заједно чине уигран тим који годинама одлично функционише.
-Шабац има одличну Гимназију, Економску, Техничку школу, Медицинску школу која је најбоља у Србији. Ако њихови ученици долазе код нас, логично је да и ми будемо најбољи. За то се боримо. Дужни смо то и граду и Републици која нам је оснивач. Захвални смо на подршци Министарству просвете и саветнику министра Александру Пајићу, без чијег залагања много тога у овом граду не би имало смисла. Желимо да будемо једна интегрисана функционална целина на коју ће град бити поносан, каже Јанчев.
Седам атрактивних смерова студентима обезбеђују брзо запослење по завршетку школовања. Економија, Инжењерски менаџмент, Заштита животне средине, Информационе технологије, Гастрономија, Фармација и Здравствена нега чине довољно широк избор да велики број ученика који заврше шабачке средње школе могу да наставе школовање у свом граду.
-Студенти који заврше нашу школу лако проналазе посао, добро су прихваћени од привреде, као и од Опште болнице. Такође, доста људи из радног односа дође да се дошколује код нас. Њима нарочито одговара што имамо могућност организовања наставе суботом и недељом, наводи др Гордана Јовановић, заменик директора школе.
Од када је 2007. године школа прерасла у Високу струковну непрестано се ослушкују захтеви тржишта рада и иду у корак са потребама друштва, па тако уводе нове смерове и осавремењују студијске програме. Информационе технологије су годинама један од најперспективнијих смерова за касније проналажење посла како у земљи тако и у иностранству.
-Информационе технологије су веома тражене. Од када је 2007. године акредитован студијски програм, интересовање за њега не јењава, каже Гордана Јовановић.
Последњих неколико година Гастрономија је све занимљивија. Томе су допринеле бројне телевизијске емисије, популарност кувара, али и практична страна овог занимања – лако проналажење посла често у врхунским ресторанима и хотелима на атрактивним дестинацијама.
-Гастрономија је веома креативна и ту поред знања може да се покаже инвентивност и другу таленту. То је посао који се ради са много љубави. Знамо да је доста наших бивших студената који су завршили овај студијски програм отишло у Београд, а неки су се запослили у престижним хотелима, наводи Гордана Јовановић.
Такође и осталих пет смерова пружа одличне шансе за запослење, а образовање које школа пружа омогућава и добро позиционирање по запослењу.
Светла и прошлост и будућност
Првих деценија свог постојања школовали су изванредне кадрове, пре свега за Хемијску индустрију “Зорка”. После једног периода стагнације, од реорганизације школе 2007. године убрзано су кренули узлазном путањом. Упоредо са акредитовањем нових студијских смерова школа се дограђивала и ширила и у физичком смислу, а наставни кадрови се непрестано усавршавају. Следећи корак који планирају је акредитација мастер струковних студија.

ПР

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa