Инфо

4. јул 2019.4. јул 2019.
МОЗАИК У ЗАВРШНОЈ ФАЗИ
ВАТЕРПОЛО: ВК „ШАБАЦ“

МОЗАИК У ЗАВРШНОЈ ФАЗИ

Тим за наредну сезону готово формиран. Као освајачки дупле круне Шапчани желе да парирају свима у Србији и већији у А1 лиги. Већина кључних играча продужила сарадњу. Марковић нови капитен
Припреме шабачких ватерполиста почињу ускоро, но део припрема које су биле међу дужностима управе приводе се крају. У штампаним медијима са националном покривеношћу, говорило се у претходном периоду углавном о одласцима из редова ШАПЦА, док су мање спомињана нова имена у екипи.
У тиму неће бити капитена Гојка Пијетловића и центра Небојше Тохоља, али су на њиховим позицијама доведене алтернативе. Међу стативама у следећој сезони је Радослав Филиповић, доскорашњи голман „Војоводине“ и један од најуспешнијих чувара мреже у А2 лиги. На позицији центра конкуренцију појачава један интернационалац, први центар репрезентације Бразила, Луис Рикардо Гомеш да Силва, а на десној страни, са капицом Шапца наступаће још једно „дете Партизана“ Василије Петровић.
Међу звучнијим именима која ће појачати Шапчане је Марко Радуловић, рођени Ријечанин, ватерполиста који иако по годинама млад, већ у каријери има наступе на више „фронтова“, домаћем, регионалном и европском. Поникао је у ријечком Приморју, некадашњем вицешампиону Европе, а претходну сезону је провео у Војводини. Наступао је за млађе селекције Хрватске, где се истицао пре свега као стрелац и углавном био водећи голгетер на такмичењима где је наступао. Он ће бити снага „чивијаша“ на левој страни.
-Близу смо ангажовања још неколико играча. Договор је да не обајвљујемо имена док све не финиширамо, али ће врло брзо наш ростер бити богатији. Договорили смо се са већином играча који су изнели терет претходне сезоне и очекујем да ШАБАЦ и следеће игра значајну улогу у домаћем и регионалном ватерполу. За неколико година је долазак у Шабац прешао пут од неке врсте авантуре до части када вас зове освајач дупле круне – истиче спортски директор Анто Васовић.
Предводник екипе у базену биће нови капитен Никола Марковић, један од најбољих играча Шапчана коме ће ово бити пета сезона у клубу. Уз Марковића, Александар Ераковић, Михајло Репановић, Петар Велкић, Драгољуб Рогач, Ђорђе Вучинић, Марко Илић, Огњен Васовић, Андреј Вукадиновић, Огњен Савковић, стандардни претходне сезоне, остају у клубу и у наредној.
-За место тренера избор је сужен на неколико имена и очекујем да убрзо отклонимо и тај упитник. Претходних сезона смо поставили високе стандарде, наметнули очекивања других од нас и тражимо тренера који ће знати да тактички и психолошки припреми екипу за све – додао је Васовић.
Сва је прилика да нас очекује једна од најинтересантнијих сезона у домаћем ватерполу. Ривали Шапца - Звезду ће предводити Игор Милановић, а у тим се вратио и Никола Рађен. Партизан је ослоњен на сопствене снаге, Раднички жели борбу за титулу и на том путу је већ ангажовао неколико играча, док је потенцијална снага домаће сцене и „Нови Београд“, екипа коју ће на месту тренера водити Владимир Вујасиновић, а у руководству најављују неколико искусних играча са интернационалним искуством.
Дечаци доминантни
Шабачки ватерполисти узраста до 11 година доминантно су изборили пласман на завршни турнир за шампиона Србије у овом узрасту. На полуфиналним окршајима остварили су максималан учинак. Победили су вршњаке, редом: Таша (16:4), Врачара (26:0) и Партизана (11:6). ШАБАЦ као првопласирани и Партизан као другопласирани изборили су место на завршници. Тим су предводили Немања Личанин и Миросалв Петровић.
На другом од четири полуфинална турнира играо је и други тим Шапца, коме је ово био такмичарски деби у овом узрасту и заузео четврто место у Обреновцу. Дечаке је водио Миливој Бранковић.
Јуниорска слекеција ШАПЦА заузела је седмо место на финалном турниру за њихову старосну категорију одржаном у Крагујевцу.

Сташа на Европском
По први пут шабачки женски ватерполо имао је своје репрезенте на националном плану. Сташа Илић ће наступати на Европском првенству за кадеткиње у Русији. Истакла се добрим играма на турниру у Сентешу и стекла поверење селектора Вујадиновића. На кампу репрезентацију наступале су још две Шапанке, Елена Станојевић и Анђела Бабић.
Током клупског одмора, неколико играча ШАПЦА има репрезнтативне обавезе. Ђорђе Вучинић један је од предводника генерације Србије рођене 1999. године која је наступала на БЕНУ купу у Мађарској. Уз њега, на списку тренера Уроша Стевановића био је и нови члан Шапчана Урош Марић. Огњен Васовић се недавно вратио са припрема генерације 2002.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa