Инфо

4. јул 2019.4. јул 2019.
Планинска база
ФУДБАЛ: ФК „МАЧВА“

Планинска база

Прва два суперлигашка лета шабачка МАЧВА је боравила на Златибору у периоду између две сезоне и на крају је успевала у својим намерама у елити. Можда мала доза сујеверја, уз примарно квалитетне услове за рад и пријатно време, одвели су Шапчане на Златибор и овог јула.
Од уторка, 2. јула „црвено – црни“ су на познатој планини, где ће провести десет дана и ово је најважнији део припрема. Повратак у Шабац је свега седам дана пред први меч у новој сезони.
Као и увек током кратке летње паузе, нема времена за раздвајање кондиционих и тактичких припрема, већ се спроводе истовремено. Провера напретка биће припремни дуели. У првом МАЧВА ће бити фактички гост. Прволигаш ЗЛАТИБОР, тим који има суперлигашке амбиције у наредној сезони, дочекује овдашњи тим данас (четвртак) у вечерњим сатима. Недеља је дан утакмице између два суперлигаша МАЧВЕ и ЈАВОРА, а последње две провере биће против истог противника, МЛАДОСТИ из Лучана наредног уторка и среде.
Већ је шабачки суперлигаш одиграо два дуела, оба у Старој Пазови. Најпре је МАЧВА поражена од тузланске СЛОБОДЕ 0:2, а потом је савладала ИНЂИЈУ 2:1.
Повратак са Златибора је 12. јула, а пре гостовања у Новом Саду, ВОВОЈОДИНИ, 20-тог дана истог месеца, Мачва ће највероватније одиграти још један припремни меч.

Гемовић у Војводини
Шабачка МАЧВА ће већину играча која је изнела претходну сезону сачувати, али за сада су нови ангажман пронашла двојица, не баш стандардних првотимаца, али играчи који су имали значајну минутажу. После Ивана Обровца, који је још на почетку прелазног рока потписао уговор са лучанском „Младости“, ни Миодраг Гемовић више није у екипи Дарка Тешовића. Популарни „Гема“ потписао је уговор са новосадском „Војводином“ и првенствени деби ће имати управо против своје Мачве. Искусни халф Младен Лазаревић нови је члан „Динама“ из Панчева, а за сада без клуба су голман Вићић, односно играчи Бабић и Марвеђо.
Од почетка припрема у тиму су: Миле Вујасин, доскорашњи играч Радничког из Крагујевца, Стефан Илић, Филип Чермељ (оба Партизан) и Никола Дукић (Кјево Верона млади тим). Они су потписали уговоре, а на припремама са екипом је и неколико фудбалера на проби.

Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa