Инфо

16. јун 2011.16. јун 2011.
ШАБАЧКА ПОЛИЦИЈА УСПЕШНА У СУЗБИЈАЊУ НАРКОМАНИЈЕ

МАРИХУАНА НАЈДОМИНАНТНИЈА

У првих пет месеци ове године заплењена дупло већа количина опојних дрога него у истом периоду протекле године
Од Зорана Обреновића, руководиоца групе за сузбијање наркотика Полицијске управе у Шапцу, сазнали смо како се и даље, 365 дана годишње спроводе акције превентивно репресивних мера и активности полицијске управе, а резултати не изостају.
Првих пет месеци текуће године извршене су 72 заплене опојних дрога при чему је заплењено 2.375,45 грама и 394 комада, док је у истом периоду 2010. године тај број био скоро дупло мањи и износио 1.027,59 грама и 212 комада.
Прошле године је пронађено 9 илегалних засада марихуане и једна илегална лабораторија за вештачки узгој модификоване марихуане (сканк), која је четири пута јача од стандардне.
У истом периоду су 203 извршиоца процесуирана пред Вишим и Основним јавним тужилаштвом.
- По наредби МУП-а Србије, још увек је у току оперативна акција “Морава“ која предвиђа и појачану превентивну активност наше групе где је првенствено циљ разбијање уличне мреже дилера, што је до сада дало доста добре резултате. Поред тога, предвиђа и појачану превентивну активност, која се огледа у обиласку свих образовних установа на територији полицијске управе Шабац, у свих осам организационих јединица, рекао је Зоран Обреновић и додао да су у току три различита програма превентивног рада: школски полицајац, пројекат “безбедно детињство и школа без дрога, где су циљне групе ученици, родитељи и наставно особље.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa