Инфо

11. јул 2019.11. јул 2019.
Уручени уговори о финансирању трошкова вантелесне оплодње
Уручени уговори о финансирању трошкова вантелесне оплодње

Уручени уговори о финансирању трошкова вантелесне оплодње

Уручени уговори о финансирању трошкова вантелесне оплодње
Председник Скупштине града Шапца Немања Пајић, уручио је протекле седмице у Градској кући уговоре о финансирању трошкова вантелесне оплодње коју, као меру активне популационе политике, финансира Град Шабац. Додељно је 13 уговора, а за ове намене предвиђено је више од три милиона.
Пајић је том приликом истакао да му је изузетно драго због тога што су сви парови који су конкурисали и испуњавају услове, добили шансу да наставе борбу за потомство.
- Мислим да је од многих мера којима град Шабац подржава породицу, ово једна од најважнијих. Породица је основа друштва, а оно што је најважније јесте потмоство, деца и борба за њих. Конкурс се спроводи већ три године и још увек чекамо прву бебу, рекао је Пајић.
Мирјана Томић, добитница уговора, захвалила се свима који су јој помогли у прикупљању документације која је приличино обимна.
- Прикупити све потребно, био је јако велики посао у ком су нам заиста на јако љубазан начин сви помогли. Ово је за нас диван дан, а надам се и за остале брачне парове. Срећа коју осећам речима не може да се искаже, истакла је Томићева која се за оно што јој је највредније бори већ 24 године.
Јулијана Томић Јаношевић, гинеколог у Општој болници Шабац, истакла је да су сви парови који су узели учешће у јавном позиву испунили оно што се тражило од њих, али да процедура није била лака.
-Рад је био прилично озиљан и захтеван. Сви су испунили оно што се очекивало, а ми смо се трудили да никог не одбијемо што је било осим напорно и прилично одговорно. Услова сада има доста, а оно што је новина је да године више нису битне, истакла је Јулијана Томић Јаношевић.

К.Ј.Ђ

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa