Инфо

11. јул 2019.11. јул 2019.
Угасила 90 свећица на рођенданској торти
БАКА ВИДОСАВА ТОДОРОВИЋ ИЗ КАМЕНИЦЕ, МЕЂУ НАЈСТАРИЈИМ
У ОПШТИНИ КОЦЕЉЕВА

Угасила 90 свећица на рођенданској торти

Бака Видосава је 26. јуна ове године угасила 90 свећица на рођенданској торти. Тренутно има 11 унучади. Син Зоран је редовно обилази и снабдева животним потрепштинама
Можда изгледа нестварно али рад је баку Видосаву Тодоровић из Каменице у општини Коцељева одржао до данас крепком и виталном. Одкад зна за себе је доста радила. Прво код оца у Драгињу. Било је, каже њих петоро деце и отац није могао да је школује.
Удајом у суседно село (Каменица), готово да се ништа није променило. Ни ту није имала много времена за одмор.
- Пери, меси у њиву. Муж Мирослав је много пио. Нисам се стидела рада, само да би децу извела на прави пут. И данас мало радим у баштици око живине. Са комшијама се добро слажем, деца доста помажу. Посебно син Зоран, који је на привременом раду у Бечу. Тамо је радила и ћерка Зорица. Данас је у пензији и живи у оближњем селу, каже бака Видосава.
Затекли смо је у друштву комшинице Славице са којом редовно пије кафу.
- Овде увек радо волим да дођем и пријатно се осећам. Уз кафу разменимо по коју. Видосава је витална и вредна жена. Њени савети су ми драгоцени, каже Славица, увек спремна да помогне комшиници.
Бака Видосава је 26. јуна ове године угасила 90 свећица на рођенданској торти. Тренутно има 11 унучади, а осим што редовно долази и одржава родно огњиште, син Зоран је, највише лети, кад у овом живописном крају проводи годишњи одмор снабдева разним животним потрепштинама, не заборављајући да често напомене велики и тежак рад који је преживела његова мајка.
Љ. Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa