Инфо

11. јул 2019.11. јул 2019.
Млади инспиришу младе
УСПЕХ, МЛАДОСТ, НАДАХНУЋЕ

Млади инспиришу младе

У свету искривљених схватања и погрешних идола важно је наћи праве узоре за наше младе. Они су доказ да је наш град богат. Богат перспективним младим људима за које сигурно можемо да кажемо да су наш понос. Они пишу, играју и истражују. Зраче осмехом и самопоуздањем. Они су будућност!
АЛЕКСАНДАР ИЛИЋ (20), ПИСАЦ
Александар је завршио Стручну Хемијску и Текстилну школу у Шапцу. „Песме сам почео да пишем у првој години средње школе. Инспирације ми није фалило, то су године у којима нам се догоди прва велика љубав. Тада се кријемо по ходницима, патимо, тада сам и ја почео да своје тајне говорим папиру“, каже Александар.
Његов узор био је професор српског језика али такође и песник Бошко Живановић, без чије подршке, како каже, не би успео све ово. Млади песник, своју прву збирку песама под називом „Ништа ме не дотиче“ издао је у мају, 2018. године. „Често ми се јављају вршњаци али и нешто млађе генерације да питају за савет, коментар или критику. Увек се максимално потрудим да им будем подршка као што је мени Бошко. Драго ми што младе интересује култура, значи да има наде да ће она надјачати глупости које се пласирају омладини“ додаје он.

ЈОВАНА ПАНТИЋ (18), ЗУМБА ИНСТРУКТОР
-Ништа није немогуће!-
Јована иде у средњу музичку школу „Михаило Вукдраговић“ и најмлађи је инструктор зумба фитнеса. „Зумбом се бавим 7 година а инструктор сам 2 године. Као мала испробала сам доста спортова. Зумба је оставила јак утисак на мене и испоставило се да је то била права одлука.“ Јована је почела да путује и дели своју енергију са другима. Ова млада девојка је са само 16 година основала своју тинејџ групу и почела да држи тренинге. Остварење сна ју је мотивисало да настави још више да се труди и ради. „Пресрећна сам када успем неког да мотивишем. Група коју имам је сам доказ тога. Зато покушавам да будем још боља“, наставља она.

ЛУКА ЋИРИЋ (19),
ИЗВИЋАЧ
Лука је завршио Техничку школу и тренутно је начелник у одреду извиђача Поречана Савских Чивијаша Шабац. Од 2013. члан је извиђача. „Сасвим случајно сам чуо да постоје извиђачи у Шапцу и одмах сам одлучио да желим да будем део њих.“ Лука је имао много инструктора и људи који су били уз њега и како он каже, они су га инспирасали да иде на такмичења и помагали му. „Јако ми је драго када видим да су млади заинтересовани да буду извиђачи јер они су најпре добровољни, доброг духа али такође и чувају природу, што је једна од битнијих ствари.“ Такође сматра и да је добра страна овог занимања та да се млади осамостале али и упознају много људи који ће им помоћи и бити ту за њих. Јер како он каже многе ствари које се ту науче не могу се научити ни у школи ни на улици. „ Много је лепо бити у заједници где се људи од 70 година друже са онима од 10“ закључује он.
Жељана Пантелић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa