Инфо

11. јул 2019.11. јул 2019.
КАДА ШАМПИОН ПОЗОВЕ...
МАРКО РАДУЛОВИЋ, НОВИ ИГРАЧ ВК „ШАБАЦ“

КАДА ШАМПИОН ПОЗОВЕ...

Позив најбољег тима част и привилегија. Трофеји и организације привукли Шапцу. Само лепе речи некадашњих играча. Једина лична амбиција да оправда поверење
Када се оконча славље после најуспешније сезоне у историји и док се у прсторијама на светлости проломљеној кроз жалузине, пресијава позлата са два највећа трофеја домаћег ватерпола, шампионског и оног победника Купа, величина достигнућа, у одеждама вечног поноса и сећања, лагано намеће и одговорност. Клуб који је до ове сезоне имао статус пријатног изненађења, доспео је на врх одакле јасно види све, док они испод желе да се нађу баш ту где је ШАБАЦ. Првак Србије, освајач Купа, у наредној сезони мора да брани поменуте пехаре, поново са младом, али сјајном екипом, да се ухвати у коштац са искуснијим, финансијски моћнијим. Један од оних који на својим младим плећима треба да понесе део терета жеља, снова и очекивања је и МАРКО РАДУЛОВИЋ, рођени Ријечанин, који је шабачком капицом заменио ону са грбом новосадске Војводине.
-Када позове шампион, када тим који је освојио и првенство и куп у вама види играча који може да одговори свим изазовима, не двоумите се много, то су прилике које се не указују често у животу. Руководство клуба и ја смо се разумели брзо и велика ми је част сада да кажем како сам члан Ватерполо клуба ШАБАЦ – истакао је Радуловић.
Шабац има статус најбољег клуба у држави, о чему говоре трофеји из претходне сезоне, но осим тога, још један аргумент допринео је да Радуловић, на позив из нашег града, са задовољством одговори ДА.
-Ово је сјајно организован клуб базиран на принципима поштовања свих договора, што пружа играчу сигурност и омогућава да се посвети само тренинзима и утакмицама. Разговарао сам и са неким бившим играчима Шапца и сви су имали само речи хвале за клуб, рад. За сваког је боравак у овом граду био важан део каријере. Шабац је један од ретких клубова региона којима констатан резултатски, али и организациони напредак, из сезоне у сезону. Све информације, сва искуства претходника допринела су да пожелим да у списку клубова за које сам наступао буде и он.
Састав екипе претходних, а посебно у последњој сезони су још један гарант за Марка да је изабрао праву средину између неколико опција које су му се отварале.
-Мислим да је ово важан корак у мојој каријери. Бићемо изузетно млад тим, као што је Шабац то био и у сезони када је освојио све. Одлични млади ватерполисти, добри људи, репрезентативци Србије у тим узрастима, жељни доказивања и понеки старији, искусан играч који уме у неколико речи да донесе самопоуздање саиграчима. Уз то пуне трибине целе сезоне, какаве нема нико у Србији. То је атмосфера и тим у којем желим да играм.
Личне амбиције, наравно, подредио је клупским.
-Једина моја амбиција је да оправдам поверење руководства, тренера и помогнем, како год је могуће, да клуб напредује и остане на високом нивоу. Имамо готово склопљен тим и верујем да можемо бити у горњем делу Регионалне лиге, те да се можемо носити са свима у Србији. Шабац још нисам упознао, али на први поглед ми се допада. Мањи је град и од Ријеке и од Новог Сада, ушушкан и мислим да ћу се брзо снаћи и сигурно га заволети. Део тима већ познајем, остале ћу упознати, атмосфера никада у Шапцу није била проблем и апсолутно сам уверен да ће бити јако кратак период прилагођавања.
Радуловић је каријеру започео у родној Ријеци, екипи „Приморја“, одакле је претходне године прешао у „Војводину“. Наступао је за млађе категорије Хрватске, а нада се да ће ускоро уследити и репрезентативни наступи међу сениорима.
-Не оптерећујем се тим, али желим. Волео бих да добијем позив селектора Дејана Савића. Има још времена, увек сам пружао максимум у том тренутку, то ће бити и сада случај, надам се да ће бити довољно.

Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa