Инфо

11. јул 2019.11. јул 2019.
Јандрић узданица репрезентације
РУКОМЕТ: СВЕТСКО ЈУНИОРСКО ПРВЕНСТВО

Јандрић узданица репрезентације

Прво наредно рукометно такмичење овог лета је Светско јуниорско првенство у Шпанији. Први меч биће одигран 16. јула, а међу учесницима је и репрезнетација Србије. Борбу да се нађу у Шпанији, у дресу наше земље, воде више играча „Металопластике“.
Селектор Ројевић је на списак, састављен још почетком јуна, уврстио: Тодора Јандрића, голмана који је и велика узданица тима, по многима и будући сениорски репрезентативац, потом Уроша Тодоровића, крилног играча, Ђорђа Писарића, алтернативе „Металопластике“ на позицији левог бека, као и још једног шабачког бека, Стефана Тркуљу. Милан Милић, играч са искуством учешћа на Светском првенству за сениоре, је једна од могућности на десном беку, док би борбу на црти могао да води Марко Дошен.
Србија је у групи са домаћином Шпанијом, Јапаном, САД, Тунисом и Словенијом. Први ривал је „земља излазећег сунца“. Утакмица је заказана за уторак, 16. јул, од 16:30 у Вигу.
„Југа“ међу успешнијима
Репрезентација Југославије била је једна од најуспешнијих на јуниорском нивоу. Некадашња држава је освојила три титуле: 1981, 1987. и 1991. године, сребро 1979. године и три бронзе: 1977, 1985. и 1989. године. Као Србија и Црна Гора, репрезентација има једно сребро, из Мађарске 2005. године, док под именаном Србије, у три учешћа, имамо: десето, седамнаесто и осамнаесто место.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa