Инфо

18. јул 2019.18. јул 2019.
Пример добре праксе
ДЕЛЕГАЦИЈА ПОЉОПРИВРЕДНИКА
ИЗ ТЕШЊА (БИХ) ПОСЕТИЛА НАШ ГРАД

Пример добре праксе

Делегација пољопривредника из Тешња у Босни и Херцеговини посетила је наш град.
Ова делегација је током посете Шапцу имала прилике да се упозна са пољопривредним капацитетима и праксама на нашој територији. Поред тога, делегацију из Тешња су примили и заменик градоначелника Шапца Душан Костадиновић и председник Скупштине града Шапца Немања Пајић.
- Постоји доста сличности између наших локланих заједница. Ми смо дошли са намером да се упознамо са вашим добрим праксама у пољопривреди. Разговарали смо и о другим могућим облицима сарадње који се тичу заједничког аплицирања код европских фондова. Оно што је најважније јесте чињеница да остају везе међу људима које ми морамао да ојачамо. Надам се да ћу ускоро имати прилику да узвратим гостопримство којим смо дочекани у Шапцу – рекао је Исмар Алагић, из Агенција за развој опћине Тешањ.
Заменик градоначелника Шапца је нагласио да је увек задовољство угостити све оне који долазе да упознају Шабац и да се оствари сарадња.
- Осим богате историјске и културне баштине, ми смо посебно поносни на чињеницу да смо пољопривредни крај у којем се на пољопривреду гледа као на велику развојну шансу. Због тога нам је веома значајно да нас други виде као пример добре праксе. Тешањ и Шабац имају доста заједничких тема и искористили смо време са њима да размотримо све видове сарадње са акцентом на заједнички наступ за приступне фондове Европске уније. Верујем да ће ова посета резултирати успешном сарадњом два града – поручио је Костадиновић.
Н. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa