Инфо

18. јул 2019.18. јул 2019.
Боље место за продају
ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА НОВОЈ КВАНТАШКОЈ ПИЈАЦИ

Боље место за продају

Почели су радови на првој фази изградње нове Кванташке пијаце у Северозападној радној зони, у близини Капитол парка. На простору који је још пре 10 година опредељен за ову намену прво се ради водоводна и канализациона мрежа. Радове ће у овој фази са 85 одсто средстава финансирати Европска унија, а са 15 одсто Град Шабац.
Локацију су у понедељак посетили градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и директорка ЈП “Инфраструктура” Виолета Шестић. Градоначелник је том приликом истакао да је ово један од већих пројеката у граду.
-Кванташка пијаца се сада налази на месту које не задовољава све потребе за озбиљну трговину. Нова пијаца ће бити урађена по угледу на оне у Загребу и Љубљани. Стављано нам је на терет како радови никако да почну, а ми смо водили рачуна о томе да, ако не морамо, не трошимо наше паре него да искористимо оно што можемо са других страна. Европска делегација и њихов програм ЕУпро су препознали град Шабац и овај пројекат као добар и одлучили да га финансирају. На почетак радова смо чекали док уговор није потписан, објаснио је градоначелник Зеленовић.
Радови у првој фази подразумевају изградњу 600 метара водоводне мреже и по исто толико фекалне и атмосферске канализационе мреже. Вредност тих радова је 33 милиона динара.
-Овом локацијом се завршавају радови које финасира ЕУ. Наставићемо са инфраструктурним опремањем кроз буџет Града Шапца. Планирана је даље изградња саобраћајница, водоводне и канализационе мреже, као и електро-енергетских објеката у северном делу Зоне, где се налазе производна постројења. Паралелно припремамо и другу фазу опремања будуће Кванташке пијаце, навела је Виолета Шестић.

М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa