Инфо

18. јул 2019.18. јул 2019.
Највише страдали усеви
СУМИРАНА ШТЕТА КОЈУ ЈЕ ПРИЧИНИЛО НЕДАВНО
НЕВРЕМЕ У ОПШТИНИ БОГАТИЋ

Највише страдали усеви

Пољопривредници пријавили 620 случајева, оштећења њива на којима је кукуруз, соја, разноврсно поврће, а град и олујни ветар праћен кишом нису поштедели ни бројне воћњаке
Златко Лацковић, начелник Одсека за пољопривреду и рурални развој општине Богатић, каже да су се њиховој служби обраћали пољопривредници, којима је невреме начинило штету од 30 до сто одсто.
- Највише су страдали усеви. Кукуруз посебно, доста њива под сојом, доста повртњака и воћњака. Укупно је било 620 пријава за штете на усевима и 60 на објектима. Највише је било пријава из Црне Баре, Салаша Црнобарског, Бадовинаца, Совљака, Глоговца..., истиче Лацковић.
Ни најстарији Мачвани не памте тако велико невреме. Модроплави облаци су у највећој мери дошли од Дрине. Противградне службе у Републици Српској и Србији, успеле су својим дејством, али делимично да ослабе градоносне облаке. Ратари кажу да су се неки, поред свега “провукли” и направили штету.
Општина Богатић је формирала две комисије, које ће на лицу места прегледати стање. Остаје да се види да ли ће и на који начин помоћи у санацији штете.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa