Инфо

18. јул 2019.18. јул 2019.
Зумба Фитнес усрећује људе
ВЕЖБА И ПЛЕС

Зумба Фитнес усрећује људе

Они који знају и они који не знају да плешу, одмах и без муке савладају. Милион људи широм света вежба управо овај програм
Зумба гитнес програм је комбинација плеса и вежбања, инспирисан латино плесовима.
Зумба час је познат као Зумба фитнес парти – комбинује брзе и споре ритмове који учвршћују и обликују тело користећи аеробик – фитнес приступ који у комбинацији чине баланс благотворан за срце и јачање мишића. Обједињује основне принципе аеробног, интервалног и тренинга отпорности чиме поспешује потрошњу калорија, побољшава рад кардиоваскуларног система и јача цело тело.
Они који знају и они који не знају да плешу, одмах и без муке савладају зумба час јер предходно плесно искуство није неопходно.
Милион људи широм света вежба управо овај програм. Пуно линценцираних инструктора постоји у свету, једна од њих је Шапчанка Сања Никшић Ника.
-Отишла сам на један зумба час код моје пријатељице, након тога сам била одушевљена. То је био склоп свега што волим – спорт и музика, фитнес и плес, тренинг и задовољство! Моја следећа мисао је била да одем на тренинги и постанем инструктор. Напустила сам банку у којој сам радила и почела нов живот као зумба инструктор. Основала сам своју групу НикаЗ СтарЗ која заједно са мном путује свуда, говори Сања Никшић Ника.
Заслугама и радом добила је признање за најбољег тренера у Србији 2017, награду за развој фитнеса, silver play button од Јутјуба. Направила је најтраженију кореографију на свету за Сиа - Цхеап Тхриллс која има скоро 24 милиона прегледа. Данас има најпознатију групу деце.
-После вишегодишњег тренирања одбојке тражила сам спорт који би ми пружио забаву, а у исто време и рекреацију, то сам пронашла у зумби. Тренирајући стекла сам нове пријатеље, познанства, путовања широм Србије посећујући занимљиве манифестације и догађаје, стекла сам нова искуства и успомене” наводи Даница Марковић.
-У жељи да смршам кренула сам на зумбу у виду рекреације. Потреба да затегнем своје тело навела ме је да пробам овај фитнесс програм. Презадовољна сам зато што се и те како ослобађа негативна енергија, осећам се срећније и задовољније. Нарочито се то осети када се поклопе енергије вежбача и тренера” рекла је Наташа Исаиловић.
Јована Пантић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa