Инфо

18. јул 2019.18. јул 2019.
ДВАНАЕСТИ ШАБАЧКИ  МЕМОРИЈАЛ КРАЉА АЛЕКСАНДРА
Шабачке коњичке свечаности 20. и 21. јула

ДВАНАЕСТИ ШАБАЧКИ МЕМОРИЈАЛ КРАЉА АЛЕКСАНДРА

Уочи празника галопа First Thought у Шабац донео пехар 97. Српског галопског дербија. “Интергај” пред Меморијал: “Желимо пету победу”. Десет трка у два дана, волтижери, Ladie's day, избор најлепше даме Западне Србије....
Наша очекивања су, ако све буде како треба, да поново побједимо у Меморијалу краља Александра и то би нам била пета узастопна побједа у овој трци – каже, пред старт дванаестог надметања за “краљев пехар”, Александар Јовановић из “Интергаја”. А, баш у недељи пред Шабачке коњичке свечаности, у српску престоницу галопа, пехар 97. Српског галопског дербија доноси First Thought (Kullachy/Port Charlotte), власника Дејана Вујичића и Нике Шендековић, тренера Бојана Шендековића, са Александром Шашићем у седлу.
- Ово је осећај који се тешко може описати речима..Пре свега велика тензија, огроман терет самим тим што је био велики фаворит. Но, руку на срце, морам признати да је велика част бити тренер оваквом коњу, јер је велики професиналац који не зна колико има класе и квалитета. Сузе радоснице, смех, свега је било након још једног тријумфа у трци живота – каже Бојан Шендековић, којем је ово трећи тријумф у дербију.
Још један дерби пехар у Шапцу велика је радост за све љубитеље коњичког спорта, који с нестрпљењем ишчекују нови галопски спектакл – Шабачке коњичке свечаности. У два дана биће одржано чак десет трка, међу којима је најважнија G1 галопски окршај на 2.400 метара – Меморијал краља Александра.
Галопери Штале “Интергај” узели су последња четири пехара овог престижног галопског надметања у Шапцу, па гости, са пуно самопоуздања, долазе и ове године. Ипак, лако неће бити, на црту им ове године излази још 13 искусних тркача, међу којима и пласирани и победници у овој и бројним другим тркама.
- За нашу шталу су ову трку освајали до сада Golden Journey, два пута заредом Sammy's Warrior и прошле године Merion. Причињава нам велико задовољство учешће на Свечаностима и за нас је то најзначајнији тркачки дан од свих у Србији – поручује пред нови старт Александар Јовановић.
У дванаестом Меморијалу стартоваће и двоструки победник ове трке Sammy's Warrior, некада власништво “Интергаја”, данас Адамовића и Радивојевића, а у тренингу код Бојана Шендековића.
- Шабачке коњичке свечаности су ми омиљена два дана у години. Нигде нису лепе трке као у нашем Шапцу. Очекивања су увек велика, наступићемо са чак 20 грла у 2 дана. У главној трци Меморијалу краља Александра Sammy's Warrior ће бранити наше боје. Пласман у прва четири грла би за нас представљао сјајан резултат, иду и наше две даме – Median и Lullaby, које су у доброј форми,а и носе мање килограма, па им то може бити предност– каже Шендековић.
У најзначајнијем галопском окршају Шабачких коњичких свечаности ове године пуна старт машина. Иако се међу коњарима шушка о фаворитима, кажу да ће бити неизвесно и да нико не може баш бити сигуран, јер је реч о грлима доброг педигреа, у одличној форми. Све ово обећава добру трку, неизвесну завршницу и истинску “галопску посластицу” за велики број љубитеља коњичког спорта који у Шабац пристижу из целе Србије и региона.
Организатори овог спектакла су КК Џокеј клуб и Туристичка организација града Шапца.
- И ове године биће бројних садржаја за све посетиоце хиподрома. Организујемо традиционални Ladie's day, уз ревију шешира модног салона “Rade hats couture” из Београда, а први пут ћемо, у сарадњи са Miss Serbia организовати и избор Miss Западне Србије. Осим овога, биће дечјих аниматора, као и излагача заинтересованих да представе своје производе на овој значајној манифестацији – каже Срђан Митрашиновић, директор ТОШ-а.
Првог дана свечаности, у суботу, на програму су четири трке, међу којима “Женска миља” на 1609 м и “Меморијал Стефана Пауновића” на 2.000 метара, док ће, у недељу, бити чак шест галопских окршаја – осим најпрестижнијег – Меморијала краља Александра на 2.400 м и Двогодачки куп на 1.350, Супер спринт на 1.000, Шабачка миља на 1.609 и Меморијал Драган- Кића Поповић на 1.800 метара. Један од куриозитета Шабачких свечаности је и трка џокеја на 100 метара, која неће изостати ни ове године.
Старт прве трке у суботу је у 17 часова, а у недељу надметања почињу у 15.30 часова.
ПЕХАР ДЕРБИЈА –
ТРЕЋИ ПУТ
Морам признати да сам заиста цео свој живот посветио коњима и да 110% себе дајем сваки дан и сваки сат како бих био ту где јесам. Последњих 5 година 3 пута тријумф у трци живота - сва три пута и другопласирано грло је било из наше штале. Не могу а да не споменем добре газде које заиста имају велико поверење у мене, пре свега при одабиру коња, а самим тим велики резултат у великим тркама је неизоставан – каже Бојан Шендековић, вишеструки шампион међу тренерима, који у тренингу има око 30 грла.

ПУНА СТАРТ МАШИНА
Меморијал краља Александра, G1 - 2.400 м
1 ALEXANDAR Milojević Mi. 62
2 BAHAMIAN STORM Jovanović S. 62
3 JAAFY (IRE) Amioti V 62
4 ORNAMENT Glogovac S. 62
5 RHETT BUTLER (IRE) Stanarević M. 62
6 SAMMY'S WARRIOR (GB) Ilić Ž. 62
7 KALINA LADY Vujković T. 60
8 KOLN (GER) Perović Đ. 60
9 KRASIVA Kozma I. 60
10 MEDIAN (GB) Šašić A. 60
11 PAMANERA Gnesi C. 60
12 PURE PEARL (GER)Konkolj M. 60
13 UNTIL AGAIN Fele A. 60
14 LULLABY (GER) Lazarević D. 52,5

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa