Инфо

18. јул 2019.18. јул 2019.
ТУРЦИ НА МЕГДАНУ
РУКОМЕТ: КУП ЕХФ

ТУРЦИ НА МЕГДАНУ

Дефинитивно шабачка МЕТАЛОПЛАСТИКА није миљеник жреба у европским такмичењима. Као и пре три године, жреб за прво коло квалификација спојио је Шапчане са тимом који је истовремено и врло квалитетан, амбициозан и још је представник географски не тако блиске државе. Пре три лета ривал двоструког шампиона Европе беше руски тим, а сада је противник једно велико име у свету спорта, истанбулски БЕШИКТАШ!
Без конкуренције најбољи турски тим, шампион без изгубљеног бода, бориће се са „плавима“ за пласман у други квалификациони круг. „Црно – бели“ из Станбола су свакако фаворити, а и у самом жребу су сврстани у повлашћену групу. Дрес овог клуба носио је Шапчанин, некадашњи играч Металопластике и репрезентативац Србије, Давид Рашић.
-Према информацијама које имамо, нешто су слабији него претходне сезоне, но свакако да су они фаворити. Финансијски су моћнији, доминирају Турском већ дуго, играли су и Лигу шампиона. Ипак, далеко од тога да се предајемо унапред. Циљ је пласман у други круг – истакао је директор „Металопластике“ Славиша Стојиновић.
Први меч је предвиђен 31. августа или 1. септембра у Турској, док је реванш 7/8. септембра у хали „Зорка“. Металопластика је један од два представника Србије у Купу ЕХФ, али за разлику од Војводине, Шапчани су били у подређеној групи тимова на жребу. Квалификације обухватају три круга, трају до 24. новембра, а најуспешнији избориће пласман у групну фазу такмичења.
Актуелни вицешампион Србије учествовао је у Купу ЕХФ пре три године када је елиминисана од представника Русије, односно пре осам године где их је у двомечу савладао шпански клуб.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa