Инфо

18. јул 2019.18. јул 2019.
Аметовић „позлатио“ песнице
БОКС: ВОЈВОЂАНСКА ЗЛАТНА РУКАВИЦА

Аметовић „позлатио“ песнице

Трећи јуниор Европе постао је најбољи боксер Србије на престижним међународном турниру „Војвођанска златна рукавица“. Шапчанин ОМЕР АМЕТОВИЋ освојио је титулу на турниру одржаном у Суботици, а злато које је досегао борац клуба „Живорад Рајшић“ једино је за српски бокс на Ревији. У Суботици су се такмичили боксери из 22 државе, њих око 200.
На старту најлакше категорије, до 49 кг, Аметовић је обезбедио полуфинале тријумфом над репрезентативцем Румуније Вадувом. Полуфинални окршај донео је дуел против представника Казахстана Данијела Сабита, где је Шапчанин заслужено славио. У великом финалу, на супротној страни ринга стајао је један од фаворита, Индијац, Селој Сој. Иако су даване подједнаке шансе и једном и другом боскеру, Аметовић је боксовао сигурно и победио поенима 4:1 за једину титулу домаћег бокса на северу државе. Логично, уз златно одличје, добио је и трофеј намењен најбољем домаћем борцу.
-Изузетно тежак турнир, јаки ривали, посебно када се узму у обзир проблеми око места за тренинг које сам имао у претходном периоду. Борио сам се за репрезентативне другове, за свој клуб, за своју земљу и ту сам нашао мотив у сваком од дуела. Велики успех и подстрек за даљи напредак – истакао јепопуларни „Бели“ за наш лист.
На Ревији је наступао и боксер „Мачве“ СЕМИЗ АЛИЧИЋ, јуниорски шампион Европе. Борио се у категорији до 56 кг где је у дербију рунде изгубио од каснијег победника Карабијана из Русије.
Аметовић је био и фаворит за трофеј турнира „златну рукавицу“, но она је отпутовала у Русију, управо боксеру који је елиминисао Семиза Аличића, репрезентативцу Русије, Борису Карибијану.
За српске боксере следи краћа пауза, а потом средином августа припреме за наставак сезоне, током јесени и зиме.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa