Инфо

18. јул 2019.18. јул 2019.
Два финала Шапчана
КАЈАК: ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО ДО 23 ГОДИНЕ

Два финала Шапчана

Пет представника имао је шабачки кајак, клуб ЗОРКА, на Европском првенству за јуниоре и млађе сениоре у Рачицама, а у Чешкој су „чивијаши“ изборили два А финала.
МИХАЈЛО СУБОТИЋ веслао је у четверцу млађих сениора Србије на 500 метара. Квартет: Суботић, Анђело Џомбета, Никола Расулић и Стефан Врдољак, изборио је трећим местом у полуфиналу наступ у одлучујућој борби за медаље, а тамо је довеслао до деветог места. Титулу су освојили кајакаши Белорује, други су Словаци, трећи Руси.
ВУК МИЛЕТИЋ је, изменама у саставу посада, сврстан у дисциплину двоседа на 1.000 метара у јуниорској категорији. Заједно са Николом Пераком Милетић је најпре изборио финале, а у последњем окршају стазу су превеслали за 3 минута, 32 секунде и 254 хиљадитинке, што је девето време шампионата. Двосед Француске окитио се златом, Мађари су други, Украјинци трећи.
БРАНКО ЛАГУНЏИЋ, ЖАРКО ЈАКОВЉЕВИЋ и АНДРЕЈ НИНКОВИЋ чини ли су три четвртине јуниорског четверца Србије на 500 метара у Рачицама. Уз њих у чамцу је био још Војин Рудовић. Они су успешно прошли квалификације, али у полуфиналу нису изборили одлучујућу трку, већ су се морали задовољити Б финалом. У Б финалу су освојили седму позицију.
Најбољи представник наше земље у Рачицама био је Бојан Зделар са златом (К1 1.000) и сребром (К1 500). Осим њега медаље су освајали још: Страхиња Стефановић (сребро К1 200), односно даме Биљана Рељић (К1 200), односно Биљана Рељић и Марија Достанић као двојац млађих сениорки на 500 метара.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa