Инфо

18. јул 2019.18. јул 2019.
Сезона великих очекивања
ФУДБАЛ: ИГОР РИСТИВОЈЕВИЋ, ФК „МАЧВА“

Сезона великих очекивања

Циљ плеј оф. Искуство, снага и жеља на страни Мачве. Први меч не може ништа да поквари, али може много да допринесе. Одбрана сачувана, напад се комплетира. Мачва ће играти лепо
Драж спорта је у непредвидивости. Можете планирати, градити, но увек ће пресудити, бар донекле, онај фактор на који немате утицај, коме сте препуштени на „милост и немилост“, та речју недефинисана детерминанта коначног успеха. МАЧВА слави сто година постојања овог септембра и у сезони рођендана, жели нешто више, нешто што до сада није успела.
-Наш циљ је плеј оф и када анализирамо наш тим, атмосферу, игру, не видим разлог зашто би се задовољавали било чиме мањим. Имамо искусне, суперлигашке играче, младе који желе да се наметну, припреме су врхунски одрађене. Тешко је дати прогнозу, али верујем да припадамо бар горњем делу елите. Мачва заслужује то, имамо част да будемо генерација која носи овај дрес на крају века постојања и желимо да поклонимо клубу нешто посебно – истиче један од најискуснијих у тиму, дете нашег града и Мачве, Игор Ристивојевић.
Треће суперлигашке летње припреме. Колико се разликују у односу на претходне две?
-Свака година искуства у Супер лиги значи много. Пре две године све у елити било је непознато за нас и узбуђење и неизвесност су се мешали док се ближио почетак. Сада смо сви већ искусни, знамо изазове највишег ранга, осетили смо и ми да припадамо ту, те се мења и размишљање, прилазак тренингу, утакмици.
Биле су ово прве летње припреме са Дарком Тешовићем као тренером.
-Истовремено су све припреме сличне, а опет другачије. Два тренинга дневно, заједно физичка спрема и тактика. Златибор пружа идеалне услове, што олакшава све напоре. Шеф Тешовић инсистира да играмо пас игру, брзо да размењујемо лопту, уз чврстину у дефанзиви. Мислим да ћемо играти добро, а и допадљиво за навијаче.
Претходне сезоне МАЧВУ је до „мирне луке“ водила дефанзива. На тој табели шабачки тим је био пети.
-Костур дефанзиве смо очували. Ту смо Пеја, Тошић, Мијаиловић, Јовановић, Јевта, Адам, ја, изгледали смо више него добро на припремним утакмицама што је одличан знак. Промене су се догодиле у навали, пре свега одласком Гаврића и Обровца, међутим верујем да неће бити ни ту проблема. Момци који су дошли се добро уклапају, знам да је клуб у потрази за још једном или две алтернативе, што ће дати и јачу конкуренцију, из које следи квалитет.
Војводина је први ривал, као и увек са новим тимом.
-Други тренер, много нових играча. Упознати смо са саставом, анализирамо их кроз податке које имамо. Велики клуб, посебан је осећај играти против њих. Желе много ове сезоне, препуштам им улогу фаворита. Идемо у жељи да се надигравамо и да останемо не поражени, можда их и изненадимо победом. Успех би нам дао највећа крила, а и уколико не буде бодовног учинка, још 29 кола је испред нас, рачуни се своде онда.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa