Инфо

18. јул 2019.18. јул 2019.
„ВЕЧНО НОВА ВОША“
ФУДБАЛ: СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ

„ВЕЧНО НОВА ВОША“

Век плус пет против века постојања. Новосађани са новом управом, тренером, играчима. Домомаћин фаворит, који зна да разочара
Утакмица првог кола на стадиону „Карађорђе“ може бити описана као дуел једних од најстаријих клубова у Лиги и Србији, као дуел слављеника, домаћин прославља 105, а гост 100 година постојања.
ВОЈВОДИНА сваке нове сезоне једино има очувано име, боје и грб, а у 95 % преосталих сегмената клуба, све је ново, уз старе високе амбиције и најаве великих резултата. Пред ову сезону, поново је клуб добио нову управу, поново је финансијски стабилизован, поново жели да парира најбољим екипама, сања о равноправној игри у Европи и прави велике планове. Наравно, стартних 11 у суботу и стартних 11 у завршници претходне сезоне можда неће имати ниједно или тек по које подударање, а и на клупи је дошло до промене. Тешовић је у Мачви око 10 месеци, а то је период који нису достигли многи тренери Новосађана у претходном периоду. Један од оних који јесте је и нови/стари тренер Ненад Лалатовић. Популарни „Лалат“ познат је по томе што има увек само речи хвале за „Мачву“ пред меч, после меча уколико победи, као и у присуству људи из Мачве, уз низ покуда када је далеко од Шапца, а пре тога није остварио жељени резултат.
У играчком кадру Новосађане су напустили: Зломислић, Срећковић, Граовац, Мирков, Месаровић, Ђурић, Митошевић, а пристигли, од значајнијих: Дринчић (Раднички Ниш), који иако новајлија, свакако ће бити предводник екипе ове сезоне Бојић (Младост), Ђуришић (Динамо), Вучић (Земун), Човић (Пролетер), Ђурић (Чукарички), потом Кокир (Партизан), као и Гемовић, доскорашњи играч Мачве који ће можда дебитовати баш против бившег клуба. Један од малобројних који је још у екипи је Бојан Матић, најбољи стрелац Мачве у две узастопне сезоне (2016/17. и 2017/18.).
Новосађани желе борбу са свима и пласман у Европу, МАЧВА жели плеј оф, уз храбре снове о Европи. Иако је домаћин фаворит, готово да традиционално „Воша“ када очекује много, већ на старту крене лоше. Надамо се да ће и у суботу тако.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa