Инфо

25. јул 2019.25. јул 2019.
ИЗНЕНАДИЋЕМО МНОГЕ
АНТО ВАСОВИЋ, СПОРТСКИ ДИРЕКТОР ВК „ШАБАЦ“

ИЗНЕНАДИЋЕМО МНОГЕ

почеле. Крајем августа старт квалификација за Лигу шампиона. Амбиције високе
Млад тим на дуже стазе и тренер са истим погледима. Још једно име у оптицају, остатак тима потврђен. Припреме већ
Актуелна ватерполо станка на домаћем тлу, чини се никада није била активнија по питању промена у играчком кадру и на клупама већине екипе из Србије. Нека позната имена ће бити уз базен и у базену, а иако по, по писању штампе са националном покривеношћу, освајач дупле круне, екипа ШАПЦА, не изгледа много активна, реалност је другачија. Многима су одласци били интересантнији, док се на нове играче мало обраћало пажње, но можда то и није лоше, истиче на почетку разговора за ваш и наш лист спортски директор АНТО ВАСОВИЋ.
-Одмах по освајању титуле имали смо визију кога желимо да задржимо и на којим позицијама су потребне промене, односно који играчи су нам интересантни. Пустили смо друге да буду у фокусу националних медија, а ми смо градили тим и практично комплетирали састав – истиче Васовић.
Питања се сама намећу и због свеобухватности постају теме о којима је наш саговорник говорио.

Тим за сезону 19/20.
- Формирали смо тим који је изазов за сваког тренера. У нашем саставу су млади момци, неколицина је рођена у овом веку, а ни они искуснији нису у позним играчким годинама, већ су искуснији у односу на остале. Имамо новог капитена, то је Никола Марковић. Он је већ четири године у Шапцу, знамо га и његово понашање и приступ били су и раније капитенски, тако да је најмање дилеме било по питању ко је добар наследник Гојка Пијетловића. Екипа је формирана на дуже стазе и огроман потенцијал је ту да даје добре резултате у континуитету. Очекујемо да остане врхунска атмосфера, јер су ово одлични играчи и људи, чак и да унапредимо психодинамику екипе. Све је договорено са Душаном Васићем, доскорашњим играчем Звезде, он је наш нови члан и надамо се успешном завршетку преговора са Приморцем по питању Мирослава Перковића, центра кога желимо да ангажујемо, чиме би дефинитивно комплетирали тим за нову сезону.

Немања Андрић,
нови тренер
-Наш нови тренер је један од најперспективнијих и најбољих тренера у Србији. Било је више кандидата за место упражњено после одласка Миодрага Мировића, а Немања се наметнуо преданим радом. Реч је о човеку који је заљубљеник у ватерполо и који је овом спорту посвећен 24 сата дневно. Носи у себи „глад“ за напретком усавршавањем, а већ има искуство рада и у млађим репрезентативним категоријама, односно клупске резултате. Посебно се истиче у раду са младим играчима, што је важно због састава којим располаже. Андрића видимо као решење на дуже стазе

Припреме и
репрезентативци
- Припреме за део екипе већ су почеле у понедељак. Тренирају: Матковић, Марковић, Репановић, Рогач, Филиповић, Велкић, Савковић и још неки млађи играчи, док ће се остали сукцесивно прикључивати када заврше са репрезентативним обавезама. Вучинић, Радуловић, Ераковић, Илић, Марић су на припремама слекеције Србије за 1999. годиште, док су Петровић, Марић, Вукадиновић, Гавриловић, Тонковић и Васовић са кадетским националним тимом. Бразилац Гомеш Да Силва игра на Светском првенству за свој тим.

Борба на четири
„бојишта“
- Ова сезона за нас почиње раније него претходне, јер наступамо и у квалификацијама за Лигу шампиона! Први квалификациони турнир је од 30. августа до 1. септембра, други је средином деветог месеца. Почетком августа ћемо знати ривале, односно домаћина турнира, а осим што наступамо као клуб, поднели смо и кандидатуру да будемо домаћини у првом или другом кругу. Регионална лига почиње 21. септембра. У међувремену ћемо бити неколико дана у Дубровнику где ћемо тренирати са „Југом“, потом ћемо радити и са мађарским „Солноком“.
Амбиције
- Ми смо освајачи дупле круне и немамо право да имамо ниске амбиције. На нивоу региона, желимо да будемо међу првих пет, што би нас одвело у борбу за врх по новом систему, а био би и фактички корак напред у односу на сезону 2018/19. Нисмо фаворити за пласман у Лигу шампиона, али укупан учинак ту много зависи од жреба. На домаћој сцени бранимо трофеје. Нема императива, као што га није било ни претходне сезоне, али нећемо ни бити скромни у циљевима.

Ривали на регионалној и домаћој сцени
- Највећи наш ривал смо ми. Ми морамо да победимо у борби са својим слабостима, ситним недостација, да самопоуздање младог тима надвлада страх, а онда ће и квалитет доћи до пуног изражаја. Важно је да атмосфером дамо потпору ентузијазму на тренингу и концентрацији на утакмици. Играчи морају у себе да верују и да осећају како нема безизлазне ситуације. Ривале пратимо, али о њима не размишљамо. Нека нас потцењују, а ја сам уверен да ћемо изненадити многе.
Нови систем
У наредној сезони предвиђен је другачији систем у Регионалној А1 лиги. Најпре ће десет екипа играти стандардан лигашки, али једнокружни систем. Последње, девето коло је 1. фебруара 2020. године. После тога првих пет екипа чини једну лигу, ону где је борба за завршницу и трофеј, а других пет другу, односно лигу где је примарно изборити опстанак. Пет ривала игра такође једнокружно, а тим који је у првом делу био домаћин сада је гост и обрнуто. На крају прве четири из јаче групе одлазе на финални турнир.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa