Инфо

25. јул 2019.25. јул 2019.
ЈАКИ РИВАЛИ,  ДАЛЕКИ ПУТ
РУКОМЕТ: СЕХА ЛИГА

ЈАКИ РИВАЛИ, ДАЛЕКИ ПУТ

Шапчани у другој групи СЕХА лиге, против екс шампиона Европе. Сезона већ од старта септембра
Шабачка МЕТАЛОПЛАСТИКА била је део првог издања СЕХА лиге, беше то сезона 2011/12. а сада, у свом другом учешћу, биће поново део нечег новог. Двоструки шампион Европе ће суделовати у новом систему такмичења где је 12 екипа подељено у две групе. Једино правило приликом одређивања састава било је да две екипе из исте државе не могу у једну групу. Прве две екипе на крају овог дела лиге избориће директан пласман у четвртфинале, а све преостале међусобно разигравају кроз бараж за још четири места.
„Плаве“ очекују двомечи против: ЗАГРЕБА, вишеструког шампиона Хрватске, МЕШКОВА, петоструким узастопним прваком Белорусије, РАБОТНИКА, представника Северне Македоније, клуба који је после неприкосновеног Вардара најбољи у својој земљи, ВЕСПРЕМА, првог фаворита групе, вицешампиона Европе, освајача шампионског пехара у Мађарској у 11 од последњих 12 шампионата и УНИВЕРЗИТЕТА ПЕКИНГ, клуба о којем се јако мало зна, осим да је нови и да је један од зачетника професионалног рукомета на далеком истоку. Свакако да ће меч у Пекингу бити авантура за млади шабачки тим, пут у далеку земљу, али и меч против екипе коју је реално савладати. Захваљујући Кинезима, ово је и прво издање СЕХА лиге у коме учествује и једна екипа ван Европе.
Такмичење стартује већ 3. септембра, до децембра ће бити окончано такмичење по групама када следи разигравање. Војводина, други представник Србије, налази се у групи један, заједно са: Вардаром, шампионом Европе, потом Нексеом из Хрватске, словачким Татраном, мађарском Татабањом и Мотором из Украјине. Бранилац пехара у Регионалној лиги је скопски „Вардар“.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa