Инфо

25. јул 2019.25. јул 2019.
НОВАЈЛИЈА ПРИЛИКА ЗА БОДОВЕ
ФУДБАЛ: СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ

НОВАЈЛИЈА ПРИЛИКА ЗА БОДОВЕ

Као и претходне две сезоне МАЧВА је почела поразом Супер лигу, али упркос томе оне су успешно завршене, те тако посматрано, пораз од Војводине, свакако из категорије очекиваних, није ништа што забрињава, а још лакше ће бити заборављен ако Шапчани традицију наставе и у првом мечу на домаћем терену. Пре два лета савладан је ЗЕМУН 1:0, претходног НАПРЕДАК, истим резултатом, а сада у госте стиже ИНЂИЈА. Нико нема ништа против да и сада буде минимална победа, само да три бода остану у Шапцу.
Новајлија се у елиту вратио после осам година. Беше то, за њих, историјска сезона 2010/11. када су наступали у највишем рангу. Нису изборили опстанак, али сада планирају да дуже „лете“ на највишем небу српског фудбала. Од доласка Срђана Благојевића на место тренера, почео је напредак „зелено – белих“ и после добре сезоне 2017/18, претходне су заслужено успели да се домогну највишег ранга. Њихова сезона била је најдужа, успели су кроз три кола баража да изборе Супер лигу, те иако многи сумњичаво гледају ка квалитету Инђијаца за овај ранг, они су уверени да имају шта да покажу међу најбољима.
Током лета остали су без сенегалског нападача Бађија и Кочовића, левог бека, али су за суперлигашке подухвате ангажовали искусније фудбалере са интернационалним искуством. Рајевац је дошао из Узбекистана, у питању је нападач, као и везни играч Јањић, појачање из Казахстана. По крилу опасност представља доскорашњи фудбалер Бачке Томић. Голман Прековић, Рогач, Димитров неки су од вишегодишњих ослонаца клуба из Војводине.
Попут Мачве и Инђија је сезону започела очекиваним поразом. На премијери су изгубили од Партизана, на свом стадиону, 0:1 и свакако да већу шансу за бодове виде у Шапцу. МАЧВА не крије да жели у плеј оф и за тај подухват, уз сваки респект ка ривалу, мора победити екипе на нивоу Инђије. Утакмица је важна и на психолошком плану, с обзиром да следе гостовање Партизану и меч у Ивањици, једно за другим, у трећем и четвртом колу.
Лоше успомене
Када погледамо последњих шест међусобних, првенствених дуела ових тимова, јасно је да Инђија „не лежи“ Мачви. У Првој лиги Србије, сезони 2006/07. суноврат Шапчана Инђија је најавила победом 3:0 у Шапцу, почетком марта 2007. године. У том мечу за Мачву су играли, између осталих: Шаранов (голман), садашњи капитен Пејовић, Гајић, Ђукановић, Аћимовић, Тодоровић, Јуришић, Касалица, Шарац, Предић, Гаваловски, а беше то и последњи меч тренера Кустудића у другом мандату у Мачви. Код гостију се истицао чувени Предраг Коџо, а голове су постигли: Лукић, Тинтор и Влајић. ИНЂИЈА је успела и у славној сезони Шапчана 2016/17. да каснијег шампиона лиге победи два пута, у Шапцу је, у новембру било 2:1. Победу су донели Ивановић и Ракић, а једини гол за Мачву постигао је Лазаревић. Између та два меча, МАЧВА је осварила победу 18. октобра 2014, такође у оквиру Прве лиге, 1:0 голом Ивана Томића.

Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa