Инфо

1. август 2019.1. авг 2019.

Реаговање на текст објављен на страни 3. листа Глас Подриња од 25.07.2019.г., (иницијали СС)

Господо,
У вашем листу број 3741 од 25.јула 2019.г. објављен је текст (у потпису иницијали С.С.) са низом произвољних квалификација и увреда на рачун радника ЈКП Стари град Шабац.
- Захтеви радника за већим платама и бољим условима рада су свугде у свету легитимни захтеви, само по СС, нису у Шапцу уз констатацију “одсуство елементарне људске свести и друштвене одговорности”. На основу чега је закључено да радници комуналног су друштвено неодговорни и без људске свести? Да нису радници комуналног машине?
-”сигуран посао, редовна плата и радно ангажовање према сопственој сaвести” је нешто што заиста, као пристојни људи, нећемо коментарисати, јер то говори о знању и сазнању дотичне особе о радном ангажовању радника у комуналним предузећима, надлежностима оснивача и предузећа. Пружамо шансу да са нама проведе неко време, ради сагледавања истине.
- Дотичној особи су вероватно доступни и статистички подаци Суда, (или сумња у поштење судија) када зна да су “радници комуналних предузећа боље заштићени од радника у приватном сектору”?
- Радници комуналног са просечном платом од 300 еура сигурно су у “могућности за уцену, манипулацију и рекетирање”-(Еуфемизам- ублажавање, означавање зле ствари блажом речије којом се неки израз који има неугодну, застрашујућу или вулгарну конотацију замењује другим блажим, пријатнијим и по значењу блиском замењеном изразу, а понекад и супротном.Припада фигурама мисли.Википедија)!
- Које све ставке садржи цена комуналних услуга може да пита било ког одборника који је гласао за те цене или руководство ЈКП.
-одакле тој СС особи право да нас политички било где сврстава, или можда не зна да радимо у предузећу у коме већ 19 година владајуће странке овог града именују руководство.
-Како смо то ми “носиоци капиларних гласова” (нема тумачења у Википедији) СНС ? Како трошимо последње резерве будућности Србије? Именовања и постављења потврђује локална а не републичка власт.
-Никада цена комуналних услуга у ЈКП Стари град није повећана због плата запослених, као што не би била повећана и исплатом (једнократне) солидарне помоћи.
-Какве везе, са захтевима радника комуналног, имају обећања градоначелника Зеленовића у кампањи?
- што се тиче броја радника, углавном су тачни подаци, са само једним питањем: Како било ко други, сем владајуће градске гарнитуре може да запосли неког у ЈКП Стари град Шабац? Раде ту разне синовице, бивши директори , политички заслужни и разни други (они су у оних 48 службеника).
-све констатације о старости возила, старосној структури радника, повећању обима посла су тачне, само опет не схватамо зашто се та наша проблематика везује за “систем Вучићеве власти, куповину гласова, капиларни гласова...”?
-Да не би живели у “земљи у којој је лаж главни државни пројекат” позивамо особу СС да проведе неко време са радницима комуналног, да сазна колико градска управа дугује радницима комуналног, колико су радници радили а да нису фактурисали граду, колико би финансијски износила та солидарна помоћ, да исплата солидарне помоћи не кошта град већ предузеће,зашто плаћамо закупнину, у каквој ХТЗ опреми раде, да провери да ли је радницима комуналног угрожено здравље, какву помоћ добијају на +40 или -15, како користе у току рада тоалете, где доручкују, перу руке, да ли се “радно ангажују према сопственој савести” или Програму пословања?Можда (особа СС)да нађе и податак колико дуго пензионисани радник комуналног прима пензију? Да зна да надзор над радом јавних предузећа има оснивач, преко НО. Можда ће разумети.
РАДНИЦИ КОМУНАЛНИХ ПРЕДУЗЕЋА СУ И ГРАЂАНИ ОВОГ ГРАДА.
-На крају, сигурно да “грађани Шапца не треба да плаћају мањкавости систем функционисања јавних преудзећа”, али рећи да су плате у комуналном незарађене је врхунац цинизма и необавештености (“безобразно названу солидарна помоћ”цитат СС)! Понављамо, надзор врши оснивач.

НЕЗАВИСНИ СИНДИКАТ СССС ЈКП СТАРИ ГРАД ШАБАЦ ЈКП СТАРИ ГРАД ШАБАЦ

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa