Инфо

1. август 2019.1. авг 2019.
Сурепова и Проте Смиљанића спремене за нови градски превоз
РАДОВИ НА СРЕЂИВАЊУ ГРАДСКИХ УЛИЦА СЕ НАСТАВЉАЈУ

Сурепова и Проте Смиљанића спремене за нови градски превоз

Начелник Градске управе Милан Васић рекао је да је расписан јавни позив за градски превоз и да је 17. септембар рок за избор најповољнијег понуђача
Улице Сурепова и Проте Смиљанића, које су на траси будућег градског превоза, добиле су нови слој асфалта.
Реконструкција ове две улице, кроз које ће од јесени пролазити аутобуси градског превоза, омогућиће бржи и лакши саобраћај на Чавићу.

Линија градског превоза која ће саобраћати кроз Сурепову и Проте Смиљанића стартује код Капитол парка, а финална станица је Градски базен. На путу од Капитола до базена проћи ће кроз улице 6. пука, Николе Пашића, Сурепову, Проте Смиљанића, путнике ће возити до болнице, а затим кроз Војводе Мишића и Масарикову и до цркве. Наредне станице биће у насељу Баре, затим у Карађорђевој улици, Поп Лукиној и Хајдук Вељковој, а последња станица је Градски базен.
Начелник Градске управе Милан Васић рекао је да је расписан јавни позив за градски превоз и да је 17. септембар рок за избор најповољнијег понуђача.

-Уводимо две нове градске линије, препаковали смо и три приградске линије у смислу да ће поласци аутобуса бити на 15 минута, додајемо 31 ново аутобуско стајалиште, превоз ће бити повезан са свим деловима града, са свим селима и јавним институцијама и то је само део пројекта Одрживе урбане мобилности преко којег сматрамо да ћемо регулисати питање саобраћаја у граду, казао је Васић.

Нови градски превоз градска власт најавила је од јесени, а обриси тог пројекта и скора реализација назиру се већ сада, све у оквиру Плана одрживе урбане мобилности који Град Шабац развија уз помоћ Сталне конференције градова и општина. Овим пројектом предвиђено је да аутобуси иду у интервалу од 15 минута, чворна места у граду везују линије, а биће покривена сва фреквентна места где је неопходност превоза приоритет.
Не зна се још увек цена, али карте ће бити временске, да би омогућиле преседање, односно, корисницима новог јавног превоза ће бити омогућено да мењају превоз у временском интервалу док карта траје.
У плану је и развијање и мобилне апликације, помоћу које ће грађани моћи да виде за колико времена аутобус стиже и слично.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa