Инфо

1. август 2019.1. авг 2019.
Ближи се Церски марш
ОРГАНИЗАТОРИ ПОЗИВАЈУ
ЗАИНТЕРЕСОВАНЕ ДА СЕ ПРИЈАВЕ

Ближи се Церски марш

За пријављивање је довољно јавити се на Фејсбук профил Бранислав Јовановић (Церски марш) страницу Удружење грађана Церски марш, или на број телефона 065/437-4921. Рок је 4. август
Јубиларни, 10. Церски марш ове године је посвећен војводи Петру Бојовићу и одржаће се 18. августа. Чланови Удружења грађана "Церски марш" у петак су у пешачкој зони Карађорђеве улице промовисали догађај и још једном подсетили све који желе да учествују да је неопходно да се пријаве. То је једини начин да организатори обезбеде воду и храну у довољној количини и организују аутомобилску и медицинску пратњу, као и аутобусе за повратак.
-Верујем да је данас више него икада потребно да покажемо да је овај народ још увек ту, да није изгубио ни веру ни наду. Да зна ко је, шта је и одакле је. Само онај ко зна одакле долази зна и куда треба да иде. Покажимо овог 18. августа да Срба и Србије још увек има и да ће нас увек бити, рекао је председник Удружења грађана “Церски марш” Божидар Катић.
За пријављивање је довољно јавити се на Фејсбук профил Бранислав Јовановић (Церски марш) страницу Удружење грађана Церски марш, или на број телефона 065/437-4921. Рок је 4. август.
-Све је обезбеђено: вода, санитетске екипе, пратња, доручак, ручак. Потребна је само добра воља и удобне патике. Да бисмо све то могли да организујемо како треба потребно је да знамо бар оквиран број учесника, истакао је Катић.
Прошле године пут Текериша је кренуло 2.500 учесника. Досадашња традиција и искуство су показали да сваке године све више људи учествује у овој манифестацији.
-До сада смо посетили више градова у Србији, углавном оних из којих су нам долазили учесници претходних година. Били смо од Новог Сада, одакле велика група студената историје долази сваке године, до Нове Вароши, крај које је рођен војвода Петар Бојовић, навео је Катић.
Организатори позивају и волонтере који желе да помогну да се пријаве на имејл volontericerskimars@gmail.com.
Под слоганом "Српски војник је наредио јуриш" још једном ће се одати почаст јунацима Церске битке и подсетити на славну прошлост. Окупљање на дан поласка је у 7 сати ујутру на Тргу шабачких жртава.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa