Инфо

1. август 2019.1. авг 2019.
Спорт је право за свакога
СПОРТ ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

Спорт је право за свакога

Удружење параплегичара Мачванског округа (УПМО), у сарадњи са Спортским савезом Шапца, представило је суграђанима неке од параолимпијских дисциплина и спортова који су доступни у Шапцу особама са неким обликом инвалидитета. Ко је био на Старом граду у недељу, могао је да се упозна са стоним тенисом за особе са инвалидитетом, да се окуша у бацачким атлетским дисциплинама, куглању, опроба прецизност у гађању ваздужном пушком, али и можда први пут види како изгледају домине и шах прилагођени слепим и слабовидим особама.
- Не може свако да се бави било којим спортом, али за свакога постоји неки спорт у широком спектру дисциплина. Ко има жељу, вољу, тај ће наћи дисциплину где његов инвалидтет није ограничавајући фактор. Физичка активност је улагање у физички и психичко здравље, обогаћивање квалитета живота, стицање нових пријатељстава – истакао је Роберт Авдић из УПМО и представник Стонотениског клуба за инвалиде „Мачва“.
Гост на дану промоције спорта и рекреације за особе са инвалидитетом био је и наш параолимпијац, носилац бронзе са последњих ПОИ у Рио де Жанеиру, Митар Паликућа.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa