Инфо

1. август 2019.1. авг 2019.
ПОХОД НА ЕЛИТНУ ДИВИЗИЈУ
РУКОМЕТ: ЕВРОПСКО КАДЕТСКО ПРВЕНСТВО

ПОХОД НА ЕЛИТНУ ДИВИЗИЈУ

Александра Крстић, Уна Обреновић, Тамара Којић, Лана Мијаиловић, Теодора Обрадовић и Тамара Глишић, носећи клуспки дрес, плаво – белих боја, шабачког МЕДИЦИНАРА попеле су се на врх Србије у кадетској конкуренцији, а сада желе, да још једном титулом, још једним златом истовремено заокруже претходну и најаве нову сезону. Овај поход је другачији, има примесу националног, овај поход је пут у дресу са државним грбом.
Од суботе у Грузији стартује Европско кадетско првенство за рукометашице, дивизија Б. Репрезентација Србије је један од фаворита за титулу која значи пласман у елитну дивизију континенталног рукомета за овај узраст. Носећи дрес Србије поменуте рукометашице бориће се за титулу, најпре у групи 1, где их очекују мечеви против: Бугарске, Украјине, Фарских острва и Грчке, док ће најуепшније екипе у елиминационој фази играти против најуспешнијих из групе 2 у којој су: домаћин Грузија, Литванија, Финска, Швајцарска, Летонија.
Кадеткиње су одиграле и два припремна меча против ривалки из групе, Гркиња и оба пута победиле, 23:18 и 29:25. У овим дуелима головима су се истакле Александра Крстић и Лана Мијаиловић.
Јуниори тринаести
Мушка јуниорска репрезентација Србије завршила је Светско првенство на 13. позицији, остваривши три победе и четири пораза у седам утакмица. Екипа за коју је наступало пет рукометаша „Металопластике“: Урош Тодоровић, Ђорђе Писарић, Стефан Тркуља, Милан Милић и капитен Тодор Јандрић, савладала је: Јапан, САД у групи, односно Исланд у борби за 13. позицију, док су поражени од: Шпаније, Словеније, Туниса и Египта у елиминационој фази.
Када говоримо о укупном учинку „пластичара“, истакао се Тодор Јандрић са укупно 61 одбраном и једним постигнутим голом. Милић је постигао 18 голова, Тодоровић је стрелац био у девет наврата, Тркуља има убележен један гол, док Писарић није имао учинак у категорији постигнутих голова.
Светски шампион постала је Француска која је у финалу савладала Хрватску. Треће место и бронзу освојили су Египћани. Четврти Португалци.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa