Инфо

1. август 2019.1. авг 2019.
КАДА БИ СЕ ПОНОВИО ДЕЦЕМБАР
ФУДБАЛ: СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ

КАДА БИ СЕ ПОНОВИО ДЕЦЕМБАР

Екстремни услови увек на дуелима у Београду. Нада у нови бод, иако је Партизан велики фаворит. Најважнија вера у успех
У претходне две сезоне, о дуелима ПАРТИЗАНА и МАЧВЕ говорило се много и увек су имали неку другачији одјек од уобиајеног осврта на однос постигнутих голова, бодова и других показатеља. Најпре, увек то беху мечеви по екстремним временским условима. У јулу 2017. године, два тима су играла по изузетно тешком, спарном времену, где је и увече било око 30 степени, док је децембра 2018. утакмица затворила календарску годину, а одиграна је по вејавицији, температурном минусу и опет јако тешким условима. После оне одигране 2017. (6:1 за Партизан), сумњичаво се гледало на квалитет Шапчана за елиту, док је она одиграна пре осам месеци (0:0) регистрована тек у марту, после одбијања бројних жалби Партизана на нерегуларност. Ипак, то је сада прошло, тај реми остаје у историји записан као велики резултат, но садашњост је ново одмеравање снага предстојећег викенда.
ПАРТИЗАН циља оба домаћа трофеја, иако већина сматра да нема квалитет озбиљнијег супростављања Звезди. Мирослав Ђукић је водио „црно-беле“ 2017. Зоран Мирковић 2018. против Мачве, а сада ће на клупи Београђана бити Саво Милошевић. Од лета у саставу Партизана су: Омар Садик, повратник Ожеговић, нападачи, бекови Брежанчић, Лутовац и Пешукић, односно халф Динга, све придошлице из иностранства (осим Лутовца), док у тиму више нису: Валиенте, Марковић, играчи одбране и најбољи нападач Гомеш, као и Саша Илић, већ фудбалски пензионер. Тим из престонице је у првом колу победио Инђију, меч друге рунде је одложен, док двомеч против аматерског тима из Велса није реалан показатељ квалитета тима. Шанса Мачве може бити свакако фокус Партизана на европске квалификације.
Услови овог викенда биће сличнији оним од пре две године, но много играча Мачве је стекло две године суперлигашког искуства, освојило бод у претходном првенству и предуслов свих предуслова је да сами играчи верују како могу остварити нешто значајно у Хумској. Виђено против Инђије није нешто што импресионира, иако Тешовић истиче и много позитивних ствари. Може охрабрити гол Ашћерића после десетак минута дебија, периоди меча у којима је шабачки клуб контролисао дуел, а опет и забринути виђено у првом полувремену када је безидејност обележила већи део тог периода.
Све осим победе Партизана биће велико изненађење, али се изненађења дешавају, но њих постижу психолошки јаке, искусне екипе, уз малу дозу среће.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa