Инфо

8. август 2019.8. авг 2019.
Бољи услови за инвеститоре
ЈОШ ЈЕДНА САОБРАЋАЈНИЦА У СЕВЕРОЗАПАДНОЈ РАДНОЈ ЗОНИ

Бољи услови за инвеститоре

Северозападна радна зона богатија је за још једну саобраћајницу. Завршава се асфалтирање Нове 7 која ће омогућити инвеститорима да лакше и брже дођу до ауто-пута. Средства за изградњу ове улице добијена су од Европске уније, из програма ЕУпро.
-Ова саобраћајница омогућиће много лакшу комуникацију и повезивање, првенствено за оне који су већ корисници у Зони. Захваљујемо се ЕУ као нашем најважнијем и највећем партнеру и пројекту ЕУпро из кога смо добили новац за финансирање ове саобраћајнице, рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Улица ће бити отворена по завршетку вертикалног и хоризонталног обележавања, што би требало да буде за пар дана. Укупна дужина је 903 метра, а вредност радова је 27 милиона динара. Води од “Јазакија” ка дреновачком путу.
-На овој локацији прво су изведени радови на канализационој и фекалној канализационој мрежи.Важна је због највећег инвеститора у Шапцу компаније “Јазаки”, али и због других заинтересованих инвеститора, као и због оних који су већ купили парцеле поред ње, навела је директорка ЈП “Инфраструктура” Виолета Шестић.
Из програма ЕУпро град Шабац је добио 700.000 евра за опремање Северозападне радне зоне. То је 85 одсто од укупних инвестиција за уређење три локације. Град је за ту намену издвојио још 160.000 евра.
-Радови се тренутно изводе на још две локације по пројекту ЕУпро. Поред ове саобраћајнице ради се водоводна и канализациона мрежа на Западној трансферзали, преко пута бензинске пумпе “Мачва експрес”. Такође, водоводна и канализациона мрежа се раде и на локацији будуће Кванташке пијаце, рекла је Шестићева и додала да пројекат ЕУпро траје до краја 2020. године, али да би сви ови радови требали да буду завршени у року од месец дана.
Преко пута “Јазакија” долази још један страни инвеститор, ком је продата парцела од 5,47 хектара. Градоначелник је најавио да ће детаљи бити објављени по потписивању уговора.
-Ради се о инвеститору из Велике Британије. Ширимо Индустријску зону и имамо инвеститоре који долазе из свих крајева света. То је прилика за наше људе да раде у много бољим условима, са много бољим платама. Тако остварујемо нашу прву политику коју смо установили у Шапцу, а то је да свако заради више новца. Грађани који раде у фирмама треба да зарађују више, а сада је то 36.000 динара нето и више. Такође и компаније које улажу свој новац желе да остваре интерес и они треба да зараде. Све то је предуслов да се град добро развија. Слушаћемо и даље шта су потребе и једних и других и инвестирати, а надамо се и новим инвестицијама са нашим најважнијим партнером ЕУ, рекао је градоначелник Зеленовић.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa