Инфо

8. август 2019.8. авг 2019.
У буџету града 100 милиона динара више од планираног
АСФАЛТИРАН ПУТ У БОГОСАВЦУ

У буџету града 100 милиона динара више од планираног

Град Шабац добро послује, у 2019. години радили смо пресек на 6 месеци и имамо 100 милиона динара више прихода од онога што смо планирали и то показује да се буџет добро пуни, а да са друге стране расходе контролишемо и улажемо само у оно што је грађанима важно. Путна мрежа и изградња инфраструктуре је један од најважнијих пројеката
Прошлог четвртка је новим асфалтом пресвучена деоница пута у дужини од 100 метара преко моста Церског канала који је био у изузетно лошем стању, а сегментарно по деоницама на потезу Добрић - Радовашница урађено је око 3 километра пута. Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић је присуствовао радовима на реконструкцији саобраћајнице.
-Град Шабац добро послује, у 2019. години радили смо пресек на 6 месеци и имамо 100 милиона динара више прихода од онога што смо планирали и то показује да се буџет добро пуни, а да са друге стране расходе контролишемо и улажемо само у оно што је грађанима важно. Путна мрежа и изградња инфраструктуре је један од најважнијих пројеката за нас. Замислите Шабац који, поред тога што данас на рачуну има негде око 8 милиона евра, има још 30 милиона евра које му дугује држава. Могли бисмо да урадимо буквално све што се тиче путева у Шапцу и да асфалт стигне буквално до сваке куће. Урађен је Богосавац, завршено је код Добрића и Цуљковића, планирана је Бела Река, Петковица и радићемо свуда где је асфалт у најлошијем стању, паралелно са тим ћемо радити пројекте који су најфреквентнији у граду, централне градске зоне и прилазе најважнијим јавним местима као што је нпр. шабачко Ново гробље, рекао је градоначелник Зеленовић.
Радовима је задовољан и одборник у Скупштини града Шапца Раде Јованић.
-Инфраструктура је значајна у свакој сфери живота, и ово није значајно само за Богосавац, него и за све који пролазе овим путем. Ја мислим на своје мештане и ово је моја жеља и идеја још откако сам постао одборник, да се уради ова деоница, нарочито мост који се стално хаба. Ово сада је први пут да га ураде детаљно како ваља, захваљујући градоначелнику што нам је изашао у сусрет да то уради, каже Раде Јованић.
До сада су урађене саобраћајнице у Шеварицама, Дреновцу, Мачванском Причиновићу, Штитару, Малој Врањској, Синошевићу, Метлићу, путу за Кривају и Румску, а данас је нов слој асфалта добио и Богосавац, Добрић, Цуљковић, Радовашница, укупно око 10км путева. Све је финансирано из буџета Града, а како каже руководилац Сектора за изградњу у ЈП "Инфраструктура" Миодраг Филиповић, вредност радова на потезу Добрић - Радовашница је око 25 милиона динара.
Н.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa